Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Ammattiala
Muoti, sisustus ja tekstiili
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut alan perustutkinnon tai hankkinut vastaavat tiedot muulla tavalla ja haluat kehittää osaamistasi laajemmaksi ja monipuolisemmaksi.. Alan työkokemus tai muu tekstiilialan koulutus katsotaan eduksi. Riittävät opiskeluvalmiudet (suomen kielen taito), alaan soveltuva terveydentila ja kiinnostus monipuolisiin ompelutehtäviin ovat välttämättömyys.

Mitä saat?

Mittatilausompelija (AT) osaa erilaisten mittatilaustuotteiden valmistuksen eri työtavoin ja menetelmin valintojensa mukaisesti.
150 OSP
PAKOLLINEN TUTKINNON OSA 15 OSP
Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla
PAKOLLINEN TUTKINNON OSA 45 OSP
Mittatilaustuotteen valmistaminen
VALINNAISET TUTKINNON OSAT 90 OSP
Erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistaminen 45 osp
Projektityöskentely tekstiili- ja muotialalla 45 osp
Rooliasujen suunnittelu ja valmistaminen 45 osp
Tekstiilin ja muodin kiertotaloustuotteiden suunnittelu ja valmistaminen 45 osp
Katso tutkinnon osat: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4685454
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoitteesi, koulutuksen sisältö ja opiskeluaikasi. HOKS:ssa huomioidaan aikaisemmin hankkimasi osaaminen ja sitä päivitetään koko opiskeluajan.
Sedussa opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa.
Koulutukseen on jatkuva haku ja se toteutetaan päiväkoulutuksena. Kuluja tulee opiskelumateriaalien hankkimisesta.
Koulutusaika n. 1,5 vuotta.
Riittävät opiskeluvalmiudet (suomen kielen taito), alaan soveltuva terveydentila ja kiinnostus monipuolisiin ompelutehtäviin ovat välttämättömyys.
Koulutus on päätoimista opiskelua, johon voi hakea esim. KELA:n opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on tekstiilialan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi.
Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle.
Ilman oppisopimusta osallistumismaksu on 350 €. Hinta sisältää opetuksen ja opiskelumateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijat kutsutaan haastatteluun ja opinnot aloitetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Valintapäätöksistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti kirjeellä.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Timo Järvinen, p. 0408680746 etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Vastuuohjaaja Jaana Pannula, p. 040 868 0060
Asiakaspalvelusihteeri p. 044 735 5440