Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mm. ompelija

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Myös yrittäjyyttä suunnitteleville.
Sisältö
Pääset koulutuksen aikana perehtymään tekstiili- ja muotialan tuotteisen suunnitteluun, kaavoitukseen ja valmistukseen. Oppimiseen käytetään alan asianmukaisia materiaaleja, työmenetelmiä, koneita ja laitteita.
Lisäksi pääset oppimaan valintasi mukaisesti vaatteen valmistamista mittatilaustyönä, sarjatuotannossa toimimista, muodin alalla toimimista, sisustustekstiilien valmistamista, designtekstiilinen valmistamista tai teollisten tekstiilien valmistamista.
Voisiko yrittäjyys olla sun juttu? Tätä pääset halutessasi kokeilemaan jo opiskeluaikana, sillä opintoja on mahdollista suorittaa yrittäjäpainotteisesti esimerkiksi NY- tai Osuuskuntayrittämisen kautta. Työskentely erilaisissa asiakastyöprojekteissa on Sedussa arkipäivää.
Miksi Sedu?
Sinulla on mahdollisuus joustaviin ja yksilöllisiin opintoihin sekä oppilaitoksessa että työelämässä. Voit esimerkiksi suorittaa osan opinnoista ulkomailla tai oman yrityksen parissa.
Teemme monipuolista yhteistyötä eri yritysten ja kulttuurialan toimijoiden kanssa erilaisten yhteistyöprojektien kautta ja järjestämme yritysvierailuita ja työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Yhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi Lennol, Jokipiin pellava, Mainostoimisto Santala oy, Lapuan Kankurit, V.Keskimäki, Tella Oy, Ompelimo Riitta Mäki-Jouppi, Pukuvuokraamo, Ompelimo Gildress, Kangaskeskus, Eurokangas, Taitokeskukset ja alueen teatterit.
Mitä saat?
Kiinnostaako ura muodin tai tekstiilien parissa? Tekstiili- ja muotialan perustutkinto antaa sinulle mahdollisuudet työskennellä esimerkiksi ompelijana, designtekstiilien valmistajana, muotiassistenttina, tekstiilien valmistajana tai mittatilausompelijana. Työpaikkasi voi löytyä omasta yrityksestä, teatterista, voit tehdä töitä verkkokauppiaana tai myyjänä erilaisissa myymälöissä. Ala tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja käden taitoja arvostetaan.
Voit painottaa omien mieltymystesi mukaisesti opintojasi tekstiilin, vaatteenvalmistuksen, muodin tai myynnin ja markkinoinnin suuntaan.
Mitä on hyvä tietää?
1.8.2018 voimaan astuvan Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221362/reformi/tiedot
Olet oikeutettu koulupäivinä maksuttomaan lounaaseen omassa toimipisteessäsi. Sinulla on myös mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa ja pääset aloittamaan koulutuksen joustavasti, kuitenkin aikaisintaan 13.8.2018.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi