Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, elektroniikka-asentaja

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Yhteishaku 2019. Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille.
Sisältö
Opit hallitsemaan elektroniikan ja ICT:n perusteet ja käyttämään sujuvasti alan työkaluja ja mittavälineitä, kuten yleismittaria, verkkotesteriä ja oskilloskooppia. Koulutuksessa opit tietokoneiden langalliset ja langattomat tiedonsiirtomenetelmät, palvelimet, lähiverkot, sekä erilaisten päätelaitteiden hallinnan. Kurikassa opinnot sisältävät esitystekniikkaa ja voit valita vapaasti valittaviin opintoihin musiikin opintoja.
Tieto- ja tietoliikennetekniikan keskeisiä sisältöjä:
* esitystekniikan toteuttaminen tapahtumissa
* elektroniikan sovellukset ja mittavälineiden käyttö
* langalliset ja langattomat tiedonsiirtotekniikat
* asennus ja ylläpitotyöt
* suunnittelu-, mallinnus- ja simulointiohjelmistojen käyttö
* esim. kännyköissä, kodintekniikassa ja esitystekniikassa käytettävien tietokone- tai mikroprosessoriohjattujen järjestelmien ohjelmointi, päivittäminen ja korjaaminen
* työvälineinä mm. kännykät, tablet –tietokoneet, valo- ja äänimikserit, 3D-tulostin, monikamerajärjestelmät, valokuituhitsi, mittalaitteet, jännitelähteet, juotosasemat, antenni- ja verkkotesterit
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3397335
Miksi Sedu?
Kurikan upea uusi kampus kokoaa sedulaiset ja lukiolaiset muunneltaviin tiloihin vuoden 2019 alusta alkaen. Kampuksella saat opiskella nykyaikaisessa ja monipuolisessa oppimisympäristössä. Kurikassa sinulla on mahdollisuus opiskella valoa, kuvaa ja ääntä, sekä testata osaamistasi musiikkiproduktioissa ja tapahtumissa.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvista opinnoista ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti.
Mitä saat?
Tule opiskelemaan elektroniikka-alaa - saat mahdollisuuden hankkia elektroniikan, video-, valo- ja äänitekniikan ja tietotekniikan uusimmat tiedot. Saat valmiudet toimia erilaisissa alan työtehtävissä. Elektroniikka-asentajan työtehtävät vaihtelevat järjestelmätuesta asennus- ja myyntitehtäviin. Työssään elektroniikka-asentaja on aina kehityksen kärjessä. Kielitaito ja joustavuus antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alan ammattilaiseksi.
Mitä on hyvä tietää?
Kaikille opiskelijoille tarjotaan maksuton lounas. Sinulla on myös mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa Kurikan uudesta asuntolasta.
Opinnot voivat edetä räätälöidysti aiemmin hankittu osaaminen tunnistaen ja tunnustaen.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakeutuminen yhteishaussa 19.2. klo 8.00 – 12.3.2019 klo 15.00 Opintopolussa www.opintopolku.fi.
Peruskoulupohjaiseen koulutukseen haet aina perusopetuksen päättötodistuksella. Mikäli sinulla on osasuorituksia lukiosta tai ammatillisesta perustutkinnosta, haet silti perusopetuksen päättötodistuksella.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi