Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, elektroniikka-asentaja

Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Tieto- ja tietoliikennealan työkokemus katsotaan eduksi. Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Hallitset elektroniikan ja ICT:n perusteet ja osaat käyttää sujuvasti alan työkaluja ja mittavälineitä, kuten yleismittaria, verkkotesteriä ja oskilloskooppia. Koulutuksessa opit tietokoneiden langalliset ja langattomat tiedonsiirtomenetelmät, palvelimet, lähiverkot, sekä erilaisten päätelaitteiden hallinnan. Kurikassa opinnot sisältävät esitystekniikkaa ja voit valita vapaasti valittaviin opintoihin musiikin opintoja.
Tieto- ja tietoliikennetekniikassa tärkeää on:
- työturvallisuus
- monipuolinen kiinnostus tietotekniikkaan
- oma-aloitteisuus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn
- yrittäjämäinen ja joustava asenne
- sosiaaliset taidot
- kielitaito
Tieto- ja tietoliikennetekniikan keskeisiä sisältöjä:
- esitystekniikan toteuttaminen tapahtumissa
- elektroniikan sovellukset ja mittavälineiden käyttö
- langalliset ja langattomat tiedonsiirtotekniikat
- asennus ja ylläpitotyöt
- suunnittelu-, mallinnus- ja simulointiohjelmistojen käyttö
- esim. matkapuhelimissa, kodintekniikassa ja esitystekniikassa käytettävien tietokone- tai mikroprosessoriohjattujen järjestelmien ohjelmointi, päivittäminen ja korjaaminen
- työvälineinä mm. 3D-tulostin, monikamerajärjestelmät, valokuituhitsi, tablet -tietokoneet, valo- ja äänimikserit, kännykät, mittalaitteet, jännitelähteet, juotosasemat, antenni- ja verkkotesterit
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3397335
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Kurikan kampus valmistuu syksyllä 2018. Uusi kampus kokoaa sedulaiset ja lukiolaiset uusiin muunneltaviin tiloihin tammikuussa 2019 ja tarjoaa opiskelijoille nykyaikaisen uuden oppimisympäristön. Kurikassa sinulla on mahdollisuus opiskella valoa, kuvaa ja ääntä, sekä testata osaamistasi musiikkiproduktioissa ja tapahtumissa.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaanjakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvista opinnoista ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti.
Mitä saat?
Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon suoritettuasi osaat tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtävät. Lisäksi huomioit työssäsi työ-, sähkötyö- ja sähköturvallisuusmääräykset sekä salassapitoon liittyvät määräykset. Osaat tehdä elektroniikkatuotannon testauksia, korjauksia ja käyttöönottotöitä tai elektroniikka-alan sovelluksiin liittyviä huoltotöitä, asennuksia ja asiakaspalvelua. ICT-asentaja tekee tietokone- ja tietoliikennelaitteiden asennuksen ja käyttöönoton.
Mitä on hyvä tietää?
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa ja pääset aloittamaan koulutuksen joustavasti.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi