Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto elektroniikka-asentaja

Ammattinimike
Elektroniikka-asentaja
Aloituspäivä
02.08.2021
Toimipiste
Kurikka
Elektroniikka-asentajana teet elektroniikkaan liittyviä asennus-, testaus- ja huoltotöitä. Elektroniikka-asentajia työllistävät mm. elektroniikka- ja sähköteollisuus, teleoperaattorit, huoltoyritykset sekä elektroniikkatuotteita myyvät liikkeet.

Ammatissa tarvitaan teknistä osaamista sekä tehtävistä riippuen asiakaspalvelutaitoja. Huolellisuus ja ongelmanratkaisutaidot ovat työssä tarpeen.
Tähän perustutkintoon voit hakea, jos olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon.
Opinnot ovat päiväopintoja. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista.
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa opiskellessasi opit hallitsemaan alan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtävät. Pääset oppimaan tietokoneiden langallisista ja langattomista tiedonsiirtomenetelmistä, palvelimista, lähiverkoista, erilaisten päätelaitteiden hallinnasta sekä laiteläheisestä ohjelmoinnista.
Elektroniikka-asentajan opinnoissa saat mahdollisuuden hankkia elektroniikan, video-, valo- ja äänitekniikan ja tietotekniikan uusimmat tiedot. Opit tekemään elektroniikka-asennuksiin liittyviä asennus-, testaus- ja huoltotöitä, ja saat valmiudet toimia erilaisissa alan työtehtävissä.
Elektroniikka-asentajan työtehtävät vaihtelevat järjestelmätuesta asennus- ja myyntitehtäviin. Työssään elektroniikka-asentaja on aina kehityksen kärjessä.
Sedu Kurikan elektroniikka-asentajan koulutuksessa opit elektroniikan perusteet, ja opit käyttämään sujuvasti alan työkaluja ja mittavälineitä. Opinnot sisältävät esitystekniikkaa, kuten äänentoistoa, valotekniikkaa ja monikameratuotantoa. Lisäksi voit valita musiikin opintoja.
Keskeisiä sisältöjä:
* esitystekniikan toteuttaminen tapahtumissa
* elektroniikan sovellukset ja mittavälineiden käyttö
* langalliset ja langattomat tiedonsiirtotekniikat
* asennus ja ylläpitotyöt
* suunnittelu-, mallinnus- ja simulointiohjelmistojen käyttö
* esim. kännyköissä, kodintekniikassa ja esitystekniikassa käytettävien tietokone- tai mikroprosessoriohjattujen järjestelmien ohjelmointi, päivittäminen ja korjaaminen
* työvälineinä mm. kännykät, tablet –tietokoneet, valo- ja äänimikserit, monikamerajärjestelmät, valokuituhitsi, mittalaitteet, jännitelähteet, juotosasemat, antenni- ja verkkotesterit
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/6779583
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.  Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä.  
Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit. 
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa. 
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa ja sen rahoitus tulee oppilaitoksen koordinoimista kansainvälisistä hankkeista. Sedusta lähtee vuosittain yli 300 opiskelijaa eripituisille ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde myös sinulle.  
Sinulla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissasi myös kotimaassa. Voit valita opintoja, joilla voit täydentää osaamistasi suunnataksesi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi.  
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Opinnot alkavat 2.8.2021 tai muuna sovittuna ajankohtana.
Hakijaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja kutsutaan tarvittaessa haastatteluun.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Arto Köykkä-Luopa, puh. 040 868 0795
arto.koykka-luopa(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi