Tuotantotekniikan EAT, Hitsauskoordinoija koulutus, oppisopimuksena ja omaehtoisena koulutuksena

Ammattiala
Kone- ja tuotantotekniikka
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinto
Opiskelutapa
Iltaopiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 12.11.2019
Koulutuspaikka
Lapua

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu 22 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on hitsausalan työkokemusta kolme vuotta tai kaupan alalta neljä vuotta sekä metalli- tai kaupan alan ammatillinen koulutus.

Mitä saat?

Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinnon suorittaneella hitsauskoordinoijalla on työssä tarvittava hitsausosaaminen ja hän osaa ylläpitää ja kehittää hitsauksen laatujärjestelmää ja varmistaa sen mukaisen toiminnan tuotannossa. Hän noudattaa työssään käytettäviä standardeja ja työssä vaadittavia dokumentteja sekä huolehtii työympäristön turvallisuudesta. Tutkinnon suorittanut hitsauskoordinoija huolehtii työskentelyssä tarvittavista pätevyyksistä. Hänellä on hyvä kokonaisnäkemys hitsausprosesseista, raaka-aineista sekä loppukäytön asettamista vaatimuksista tuotteelle.
Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia hitsauksen laadunvalvonnan tehtävissä ja tuotannossa hitsauksen kehitystehtävissä, kuten hitsauksen esimiestehtävissä tai laadun tarkastajana.
Tutkintoa ei ole mahdollista suorittaa pelkästään koulutuksen kautta. Opiskelijan on työskenneltävä alan tehtävissä ja tutkinnon suorittamiseen vaadittavat näytöt toteutetaan työpaikalla. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
Osa erikoisammattitutkinnon koulutuksesta toteutetaan SHY:n kansainvälisen hitsaajan ja kansainvälisen hitsausneuvojan koulutusohjelman mukaisesti. Mikäli opiskelija haluaa suorittaa IWS koulutuksen, hän voi osallistua erikseen maksullisiin tentteihin. Tentteihin osallistuminen edellyttää SHY:n vaatimusten mukaiseen koulutukseen osallistumista ja läsnäoloa.
Tutkinnon perusteet löytyvät osoitteesta
https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/6038953
Omaehtoisen osallistumismaksu on 1000 €/henkilö, sis alv.
IWS sertifikaatin tenttimaksut ovat yhteensä 2000 € sis. alv (1612,90€ ilman alv)
Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Osallistumismaksun voi maksaa erissä sopimuksen mukaan.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Toteutetaan alustavasti tiistai ja torstai iltaisin 17.00 - 21.00. Lisäksi sovitaan kokonaisia päiviä mm. hitsausharjoituksia varten.

Lisätietoja

vastuukouluttaja
Jari Peltokangas, p. 040 868 2052
Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, Sedu
Rastaantaival 2, 60200 Seinäjoki
Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Keskustele työnantajasi kanssa hyvissä ajoin, sillä prosessi kestää useita viikkoja. Oppisopimuksen voi solmia jo keväällä, mutta sen on oltava voimassa ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää.