Turvallisuusalan ammattitutkinto

Ammattiala
Turvallisuus
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
23.08.2021
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Oletko kiinnostunut yksityisestä turvallisuusalasta ja vartijan työstä tai työskenteletkö jo alan työtehtävissä?
Suoritettuasi uuden turvallisuusalan ammattitutkinnon voit toimia esim. elinkeinoelämän palveluksessa vartijana, reseptionistina, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana, vartijapalomiehenä tai esimiehenä.
Koulutus on tarkoitettu sinulle aikuinen, rehellinen ja luotettava, joka koet olevasi sopiva ominaisuuksiesi puolesta turvallisuusalalle.
Työssäsi turvallisuusalalla päivät ovat hyvin erilaisia ja työtehtävät ovat vaihtelevia. Työtä löytyy niin itsenäistä ja vastuuta haluavalle esim. piiri- ja hälytystyöskentely, kuin myös sosiaalisesta kanssakäymisestä pitävälle esim. myymälät ja hotellien vastaanotto. Työkenttäsi voi olla ympäri Suomea.

Mitä saat?

Koulutuksen aikana teet paljon käytännön projekteja sekä suunnittelet, järjestelet ja työskentelet erilaisissa tapahtumissa.
Voimankäyttökoulutuksessa opiskelet mm. seuraavia asioita: kaasusumutin, teleskooppipatukka ja järjestyksenvalvojan voimankäyttöä.
Koulutus sisältää myös vartijan peruskoulutuksen ja järjestyksenvalvojan peruskurssin. Suoritat myös tulityö-, työturvallisuus ja ensiapukortit sekä sosiaali- ja terveysalan turvallisuuskortin.
Turvallisuusalan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).
Kts. tutkinnon perusteet https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6123510/reformi/rakenne
Pakolliset tutkinnon osat (2 kpl):
• Vartijan koulutus (Väliaikaisen vartijan koulutus ja Vartijan peruskoulutus)
• Pelastustoiminta
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan 4:
• Toiminta eri vartiointimuodoissa
• Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
• Tilannehallinta
• Järjestyksenvalvonta
• Kaupan turvallisuustoiminta
• Turvatarkastus
• Henkilösuojaus
• Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta (vastaa kahta tutkinnon osaa)
• Sammutus- ja pelastustoiminta (vastaa kahta tutkinnon osaa)
• Turvallisuusalan esimiestoiminta
• Arvokuljetustoiminta
Voit valita myös tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, esim.
- Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta
- Sähkö- ja automaatioalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnosta (lukitus- ja turvajärjestelmäasentaja, lukkoseppämestari)
Sedussa suoritetulla tutkinnolla on hyvä maine. Lähes jokainen tutkinnon suorittanut työllistyy alan työtehtäviin, joten olet työmarkkinoilla hyvässä asemassa. Opettajamme ovat ammattitaitoisia ja heillä on vankka työkokemus. Saat koulutuksessa paljon hyviä vinkkejä ja ohjeita käytännön työelämästä.
Uudella kampuksella Kurikassa on turvallisuusalalle suunnitellut nykyaikaiset oppimisympäristöt mm. pelastustoimintaan, valvomotoimintaan sekä turvajärjestelmien asennukseen.
Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin tämän tutkinnon terveydentilavaatimuksiin
https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Sedulla on tiivis yhteistyö alan yritysten kanssa. Osan näytöistä voit suorittaa suoraa työelämän oikeissa työtehtävissä.
Koulutuksesta n. 100 päivää opiskellaan koululla. Koulutukseen kuuluu myös yritys- ja tietoturvallisuutta. Työpaikalla tapahtuva työssä oppiminen alkaa keväällä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osa työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta on myös mahdollista tehdä ulkomailla.
Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, mutta koulutuksen luonne vaatii aktiivista osallistumista koulutuspäiviin klo 8.15 – 15.00.
Työllistyminen alalla on erittäin hyvä.
Turvallisuusalan ammattitutkinto on uusi, sitä ennen käytössä oli Vartijan ammattitutkinto.
Osallistumismaksu on 350 €. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.
Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea tai aikuiskoulutustukea.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusopiskelu on maksutonta. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Työelämäpalvelut, oppisopimus p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi
Jos olet työtön työnhakija, kysy mahdollisuudesta osallistua koulutukseen TE-toimistostasi. Lue lisää täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html
Mikäli aiot opiskella työttömyysetuudella, oikeus etuuteen on selvitettävä ennen koulutuksen alkua TE-toimiston kanssa.
Mikäli suoritat koko tutkinnon, sinulla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja löydät osoitteesta: www.tyollisyysrahasto.fi

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakeudu koulutukseen viimeistään 1.8.2021. Teemme valinnat hakemusten perusteella ja kutsumme sinut haastatteluun.
Oppilaitoksen toimesta haetaan poliisin lausunto hakijan soveltuvuudesta turvallisuusalalle.

Lisätietoja

Janne Laine, p. 040 868 0103
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi