Turvallisuusalan perustutkinto turvallisuusvalvoja

Ammattinimike
Turvallisuusvalvoja
Aloituspäivä
02.08.2021
Toimipiste
Kurikka
Sovit turvallisuusalalle, jos sinulla on oikealainen asenne ja motivaatiosi on kohdallaan. Haluat toimia ihmisten kanssa ja kehittää vuorovaikutustaitojasi.

Jo opiskeluaikana opit toimimaan kurinalaisesti; sääntöjä ja ohjeita pitää itsekin noudattaa.


Alalla pääset tekemään monipuolisia ja vaihtelevia töitä. Turvallisuusvalvojana vastaat turvallisuuden ylläpitämisestä, ihmisten omaisuuden suojaamisesta tai esim. kulunvalvonnasta. Voit työskennellä vartijana, järjestyksenvalvojana, vastaanottovirkailijana, vahtimestarina, turvatarkastajana, arvokuljettajana, yritysten turvallisuustehtävissä, turvajärjestelmien suunnittelu-, asennus-, ylläpito- ja myyntitehtävissä tai yrittäjänä.
Tähän koulutukseen voit hakea seuraavan kerran kevään 2021 yhteishaussa.
Opinnot kestävät n. 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Tutkinnon keskeistä sisältöä ovat turvallisuusalan toiminta, vartiointitoiminta, pelastustoiminta, vartioinnin ja järjestyksenvalvonnan perustoiminta, tapahtumaturvallisuus ja turvajärjestelmien käyttö.
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1568684/ops/tutkinnonosat/1569898
Turvallisuusalan perustutkinto on ns. SORA-tutkinto, ja alalla edellytetään hyvää terveyttä, ks. lisää https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Kurikassa on alalle suunnitellut nykyaikaiset oppimisympäristöt mm. pelastustoimintaan, valvomotoimintaan sekä turvallisuusjärjestelmien asennukseen.
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.  Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä.  
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Sedussa sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa. 
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.  

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Tähän koulutukseen voit hakea seuraavan kerran kevään 2021 yhteishaussa.
Alalle on soveltuvuuskoe, jossa testataan hakijan sosiaalisuutta, liikunnallisuutta sekä aloitteellisuutta. Opiskelu edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä hyvää terveyttä. Nuhteeton tausta on alalla työskentelyn edellytys. Viranomaisilta voidaan tarvittaessa pyytää suppea turvallisuusselvitys.

Lisätietoja

Sedun opinto-ohjaajat auttavat 
https://www.sedu.fi/fi/Yhteystiedot/Opinto-ohjaajat-ja-koulutusvalmentajat
Ammattiosaaja.fi
http://www.ammattiosaaja.fi/tutkinnot-ja-ammatit/ammatinvalinta
TE-palvelujen ammatinvalintaohjelma https://asiointi.mol.fi/avo/responsive/self-evaluation.xhtml