Välinehuoltoalan perustutkinto, välinehuoltaja (työvoimakoulutus)

Ammattinimike
Välinehuoltaja
Aloituspäivä
02.08.2021
Toimipiste
Seinäjoki
Haluatko itsenäisen työn jatkuvasti kehittyvässä välinehuoltotyössä sairaalassa tai hammashuollossa? Oletko tarkka ja järjestelmällinen? Välinehuoltoala tarjoaa sinulle mielenkiintoisen tehtäväkentän.

Välinehuoltaja huolehtii sairaanhoidossa käytettävien välineiden ja laitteiden puhdistuksesta, desinfioinnista, toimintakunnosta, pakkaamisesta ja steriloinnista. Jos toimit sairaalan välinehuoltokeskuksessa, työsi on pääasiassa erilaisten yksittäisten instrumenttien ja välineiden käsittelyä sekä erilaisten leikkausvälinesarjojen kokoamista.

Välinehuoltajia työskentelee mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, laboratorioissa, yksityisillä lääkäriasemilla, lääketehtaiden välinehuoltoyksiköissä sekä elintarvikelaboratorioissa.
Koulutus on tarkoitettu juuri Sinulle, jos olet yli 20-vuotias työtön tai työttömyysuhan alainen TE-toimiston asiakas.
Välinehuoltoalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto sisältää viisi pakollista ja yhden valinnaisen tutkinnon osan.
Pakollisia tutkinnon osia ovat: Infektioiden torjunta välineiden huoltotyössä, Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi, Välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen, Välineiden sterilointi ja Prosessin ohjaus, tuotantojärjestelmien hyödyntäminen ja laatutyö välinehuoltotyössä.
Valinnainen tutkinnon osa laajentaa osaamistasi, ja näitä ovat Välinehuolto suun terveydenhuollossa tai Välinehuolto toimenpideyksikössä. Lisäksi tutkintoon kuuluvat kaikille perustutkinnoille yhteiset tutkinnon osat.
Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut sekä kaikki kuusi tutkinnon osaa että yhteiset tutkinnon osat hyväksytysti.
Tutustu tutkintoon tarkemmin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3716627/reformi/tiedot
Välinehuoltoalan perustutkinto on SORA-tutkinto ja tutkintoon on terveydellisiä vaatimuksia. Katso vaatimukset täältä https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Huomaa, että tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä ihoallergiat saattavat muodostua esteeksi alalla työskentelyyn

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen viimeistään su 23.5.2021.
Hakulinkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/698967?locations=Etel%C3%A4-Pohjanmaa&&announced=0&sort=1
Täytä TE-palvelujen hakulomake huolellisesti, sillä sen perusteella osa hakijoista kutsutaan soveltuvuustestaukseen. Soveltuvuustesti järjestetään ti 8.6.2021
Välinehuoltajan työ edellyttää huolellisuutta, sorminäppäryyttä, tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä ihoallergiat saattavat muodostaa esteen alalla työskentelyyn. Valintaperusteita ovat myös motivaatio, koulutuksen tarve ja opiskeluedellytyksesi.
Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten kielitaitosi tulee olla riittävä niin puheen kuin kirjoittamisen osalta (vähintään B1.1. –taso tai YKI 3). Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, suomenkielen taitosi testataan testipäivänä.

Lisätietoja

Lisätietoja työvoimakoulutuksen taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
Koulutusneuvonnan suomenkielinen chat -palvelu (ma-pe klo 9-15:00) :
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa : www.facebook.com/koulutusneuvonta
Lisätietoa koulutuksesta:
Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi
Kyllikki Anttila, p 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi