Varasto/sisälogistiikkatyöntekijän koulutus

Ammattiala
Logistiikka
Koulutustyyppi
Ei tutkintotavoitetta
Opiskelutapa
Päiväopiskelu
Aloituspäivä
10.01.2022
Koulutuspaikka
Vaasa
Koulutuksen laajuus max
100 pv

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille, yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneet ja motivoituneet hankkimaan itselleen koulutusta ja osaamista logistiikka-alalta ja työllistymään varasto- tai logistiikka-alan työntekijänä. Vaasan seudun kasvava teollisuus tarvitsee työntekijöitä.
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.
Logistiikan ala on monipuolinen ja yksi yrityksen tärkeimmistä osa-alueista. Tämän koulutuksen aikana opiskelijoille muodostuu kokonaisnäkemys toimialasta ja alan yrityksistä, opitaan työskentelemään asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti noudattaen alan säädöksiä ja määräyksiä.
Varastoalan työelämäverkosto käsittää erikokoisia ja eri aloilla toimivia yrityksiä. Kiinteä yhteistyö alan yritysten kanssa kehittää sekä edistää alan koulutusten ja työelämän kohtaamisia, lisää koulutusten työelämälähtöisyyttä ja niiden vaikuttavuutta.
ORIENTAATIOJAKSO
Koulutuksen alussa on 5 päivän mittainen orientaatiojakso, jossa luodaan pohja tuleviin opintoihin. Jaksoon sisältyy mm. sisälogistiikka-alan odotukset työelämässä, osaamisenkartoitus, asiakaspalvelu-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.
AMMATILLISET OPINNOT
Sisälogistiikan perustaidot
Tavaran säilytys ja keräily
Tavaran pakkaaminen ja lähetys
Trukinkuljettajan tehtävät
Varastokirjanpitojärjestelmän käyttö
Asiakaspalvelu, vuorovaikutus- ja tiimityötaidot
Koulutukseen sisältyy työturvallisuus-, trukki- ja ensiapukoulutukset
Työssäoppiminen (60 päivää)
Koulutuksen jälkeen saat valmiudet toimia varaston tehtävissä, kuten tavaroiden varastoinnissa ja niiden käsittelyyn liittyvissä tehtävissä. Ammattitaitoon kuuluvat oma-aloitteisuus, täsmällisyys, luotettavuus sekä ammattitaitoinen, joustava työskentelytapa sekä omataan osaamista mm. hyvistä asiakaspalvelu- ja kommunikaatiotaidoista. Varastoalan työntekijänä on mahdollista työllistyä eri aloille kuten; kaupan-, teollisuuden-, liikenteen- ja julkisen sektorin palvelukseen. Elinvoimainen ja kasvava Vaasan seutu tarvitsee työntekijöitä logistiikkaketjunsa vahvistamiseen, oletko sinä yksi heistä?
Haastattelut pidetään 14.12.2021 Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.
Koulutuksen aikana suoritetaan myös korttikoulutuksia kuten trukki-, työturvallisuus-, ja ensiapu 1-kortti. Korteista opiskelijan maksettavaksi tulee 15 €/kpl. Sedu pidättää oikeuden hinnan muutoksiin.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.
KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖ
Krista Lahtinen, p. 040 8680085, email: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi