Yrittäjän ammattitutkinto

Ammattiala
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
150 osp

Kenelle?

Yrittäjävalmennus on tarkoitettu sinulle, joka olet aloittamassa yritystoimintaa, jatkamassa liiketoimintaa omistajavaihdoksen kautta tai haluat kehittää toimivan yrityksen toimintaa. Voi myös olla, että suunnittelet vasta yritystoiminnan käynnistämistä ja haluat tukea liikeideasi ja -toimintasuunnitelman kehittämiseen.
Finnish skills at level A2.2 are required to start the course. The language test will be held by Sedu before the start of the course. If applicant has done YKI-test at level 3 no need to do Finnish test.

Mitä saat?

Koulutuksen tavoitteena on tukea yrittäjää antamalla yritystoiminnan kehittämiseen liittyviä tietoja ja taitoja.
Tutkinnon suoritettuasi osaat arvioida omia edellytyksiäsi toimia yrittäjänä, laatia ja päivittää yrityksen liiketoimintasuunnitelman, suunnitella tai hyödyntää yrityksen kannalta tärkeät verkostot, käynnistää liiketoiminnan sekä kehittää omia yrittäjävalmiuksiasi.
Yrittäjän ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa kehität yritystoiminnan kehittämiseen liittyviä tietoja ja taitoja ja samalla lisäboostia bisnekseen. Samalla kehität henkilökohtaisia yrittäjävalmiuksiasi. Koulutuksen lähipäivien aikana ja tehtävien kautta pääset työstämään ja kehittämään oman yrityksesi toimintaa ja ideoita kokeneiden kouluttajien tukemana.
Yrittäjävalmennukset opinnot koostuvat lähipäivistä, kehittämistehtävistä sekä näyttötutkinnon suorittamisesta omassa yrityksessä tai oppilaitoksen osoittamassa paikassa. Opiskelu on joustavaa ja soveltuu suoritettavaksi työn ohella.
Lähipäiviä järjestetään noin kerran kuukaudessa, arkipäivisin klo 12.00 – 18.00 (paitsi kolmena päivänä klo 9-16). Voit aloittaa valmennuksen mistä tahansa lähipäivästä.
Lähipäivien aikataulu ja teemat:
22.8.2019 Verkkokauppa
5.9.2019 Yrittäjä työnantajana
19.9.2019 Markkinointi
3.10.2019 Yritystoiminnan käynnistäminen
22.10.2019 Franchising (HUOM! Päivä vaihtunut!)
15.11.2019 Liikeidean kehittäminen
28.11.2019 Tuotteistaminen
OHJAUSPÄIVÄT klo 13:00-16:00. Henkilökohtainen ohjaus:
Liiketoiminnan suunnittelu 3.9.2019 ja 7.11.2019
Markkinointi 9.10.2019
Tuotteistaminen 17.9.2019
Kouluttajillamme on vuosien kokemus yrittäjänä tai yrittäjien kanssa toimimisesta. Ulkopuoliset asiantuntijat tuovat lisänäkemystä yritystoiminnan kehittämisen kannalta ajankohtaisiin aiheisiin. kuten esimerkiksi. vientikauppaan.
Myös yritysverstas toimii yrityksesi toiminnan kehittämisen tukena. Yritysverstaassa voit sparrauttaa henkilökohtaista kehittämishaastetta kokeneiden asiantuntijoiden kanssa. Kaikki tiimimme asiantuntijat ovat käytettävissäsi koko opiskeluajan.
Tutkinto ja siihen valmistava koulutus on mahdollista suorittaa yrittäjän oppisopimuksella, jos oma yritys on jo olemassa ja toiminnassa. Tällöin koulutus on osallistujalle maksuton. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu Työelämäpalvelut, oppisopimus, s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: www.tyollisyysrahasto.fi
Osallistumismaksu 290 €. Koulutuksen hinta sisältää opetuksen ja jaettavan opetusmateriaalin.
Voit myös osallistua yksittäisiin teemapäiviin hintaan 115 € (alv 24%) /pv.
Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen voi hakeutua ja koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden. Saatuamme hakemuksesi otamme sinuun yhteyttä ja lähdemme yhteistyössä suunnittelemaan opintojasi.
Voit aloittaa koulutuksen haluamanasi lähipäivänä. Myös yksittäisiin lähipäiviin osallistuminen on mahdollista.
Koulutuksen pituus määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan (n. 6 kk - 1 vuosi).

Lisätietoja

kouluttaja Päivi Katajamäki, p. 040 868 0192
kouluttaja Jorma Jussila p. 040 830 2278
koulutuspäällikkö Virpi Lehtimäki, p. 020 124 4512
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi