Takaisin

Elintarvikealan perustutkinto elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikeala

Seinäjoki, Törnäväntie 24
Jatkuva haku
Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Elintarvikealan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon. Olet kiinnostunut elintarvikealasta tai haluat vaihtaa alaa. Opinnot ovat päiväopintoja.

Haet suorittamaan Elintarvikealan perustutkintoa. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana valitset osaamisalan:

- elintarviketeknologian osaamisala ja valmistut elintarvikkeiden valmistajaksi tai

- leipomoalan osaamisala ja valmistut leipuri-kondiittoriksi

Mitä saat

Opit suunnittelemaan omaa työtäsi, noudattamaan elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia ruuanvalmistuksessa, pakkaamisessa ja varastoinnissa. Opit käyttämään teollisuuden koneita ja laitteita sekä toimimaan vastuullisesti ja oma-aloitteisesti.

Elintarvikkeiden valmistajana työtehtäviisi voivat kuulua elintarviketeollisuuden ja elintarvikkeiden jalostuksen perustehtävät, elintarvikekaupan ja palvelutiskin työtehtävät. Sinusta voit myös tulla alan yrittäjä. Voit työskennellä teollisuuden palveluksessa, elintarvikkeiden jalostuksessa tai kaupan alan työtehtävissä.

Valmistat syötävän hyvää!

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakulomakkeen saavuttua otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme tarvittaessa haastatteluun.

Hae tähän koulutukseen

Elintarvikealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Elintarviketeknologian osaamisalan pakolliset tutkinnon osat:

-elintarviketuotannossa toimiminen

-elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet ja valinnaisten tutkinnon osien tarkemmat sisällöt: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7823347/rakenne

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää sedu.fi/kaksoistutkinto (https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web)

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Katso lisää https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta -ammattikorkeakouluun  

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Katso lisää sedu.fi/kansainvälisyys

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen. Katso lisää sedu.fi/ammattitutkinnot

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631. 

Huomaa, että ala ei sovellu allergisille ja astmaatikoille. 

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit, joiden omarahoitteiseen hankintaan tulee varautua. Maksuton lounas. Mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.

Aikuisopiskelija: tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lue lisää https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Timo Järvinen, p. 040 868 0746, timo.jarvinen(at)sedu.fi

Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: