Takaisin

Hakemus oppisopimuskoulutukseen

Monialaiset koulutukset

Jatkuva haku
Tutkinto
Oppisopimuskoulutus

Kenelle?

Voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen, kun sinulla jo on tai on tiedossa opiskeltavan alan työpaikka ja työnantajasi on valmis sinua kouluttamaan. Viikoittainen työaikasi tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia.

Oppisopimuskoulutus sopii niin nuorille kuin aikuisille. Myös yrittäjät voivat opiskella oppisopimuksella.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu Yritys- ja työelämäpalvelut puh. 040 868 0627

Työnantaja täytäthän tietosi tänne: https://bit.ly/3u9hEpu

Hae tähän koulutukseen

Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Sinulla on mahdollisuus suorittaa joko koko tutkinto tai tutkinnon osa/osia.

Sisältö
Oppisopimuskoulutuksessa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai edellä mainittujen tutkintojen osan/osia. Koulutusta järjestetään kaikilla koulutusaloilla ja valittavanasi on yli 160 eri tutkintoa tutkinnon osineen. Tutkintojen perusteet: ePerusteet (opintopolku.fi)

Oppisopimuskoulutus on työntekijän ja työnantajan välinen kirjallinen määräaikainen työsopimus. Työelämässä oppimista täydennetään tarvittavin osin oppilaitoksen oppimisympäristössä toteuttavilla lähi-, etä- ja/tai verkko-opinnoilla. Periaatteena on, että sinun ei tarvitse opiskella sellaista, mitä jo valmiiksi osaat. Jokaiselle oppisopimusopiskelijalle laaditaan ennen oppisopimuksen solmimista henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen ajaksi.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden.

Jokaiselle oppisopimusopiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Lisätietoja

oppisopimus@sedu.fi
040 868 0627 Sedu Yritys- ja työelämäpalvelut

Jaa sivu: