Takaisin

Kuljetusalan ammattitutkinto henkilökuljetusten osaamisala linja-autonkuljettaja

Logistiikka

Rengonharju, Lentokentäntie 7
Jatkuva haku
Tutkinto
Päiväopiskelu
150 osp

Kenelle?

Onko sinulla kokemusta ammattiliikenteestä ja olet kiinnostunut linja-autonkuljettajan työstä? Oletko toiminut tavaraliikenteessä tai toiminut taksiliikenteessä ja tarvitset täydennystä henkilöliikenteen ammattiaineista. Sinulla on B- tai C-ajokortti ja sinulla voi olla jo kuljetusalan peruskoulutus.

Meillä voit suorittaa kuljetusalan ammattitutkinnon, jolla voit laajentaa osaamistasi linja-autonkuljettajan ammattiin.

Koulutuksen kesto on noin vuosi, joka tarkentuu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Myös ammattipätevyyskoulutus voidaan joissain tapauksissa henkilökohtaistaa.

Mitä saat

Koulutuksen aikana sinusta kehittyy henkilökuljetuksen iloinen moniosaajakuljettaja, joka palvelee laajaa asiakaskuntaa mm. lapsia, aikuisia, vanhuksia ja liikuntarajoitteisia ja osaat hoitaa myös vaativiakin linja-autonkuljettajan tehtäviä. Paikallisliikenteessä / kutsuliikenteessä työtehtäväsi saattavat olla hyvinkin laajat ja toimit tunnollisena palveluliikenteen kuljettajana. Kaukoliikenteessä ajat pidempiä reittejä kotimaassa kuljettaen ihmisiä ja jonkin verran myös tavaraliikennettä. Kotimaan ja ulkomaan liikenteen tilausajossa palvelet iloisia ryhmiä matkalla maailmalla.

Suoritettuasi kuljetusalan ammattitutkinnon voit toimia kuljetusalalla erilaisissa alan tehtävissä tai kuljetusalan yrittäjänä.

Suoritettuasi koko ammattitutkinnon lisäät osaamistasi ammattitaitoisena kuljettaja. Opiskelun avulla kehität itseäsi. Koulutus antaa myös jatko-opiskelu kelpoisuuden esimerkiksi ammattikorkeakouluun.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakeutuminen:
Jatkuva haku: http://www.sedu.fi

Kutsumme sinut haastatteluun tekstiviestitse. Viesti lähetetään antamaasi puhelinnumeroon.

Opiskelijavalinnat suoritetaan haastattelulla. Ilman haastatteluun osallistumista ei voi tulla valituksi koulutukseen.

Sinulla tulee olla haastattelussa mukana Traficomin ajokorttiote.

Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta saat tulostettua pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.

Ajokorttiotteen tulostaminen:
1. Mene http://www.trafi.fi -sivuille
2. Valitse asiointi
3. Valitse kuljettajatiedot ja ajokorttiote
4. Valitse oma asiointi -palvelu
5. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
6. Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi haastatteluun.
https://asiointi.trafi.fi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut)

Hae tähän koulutukseen

D-ajokorttiopetus, yhteistyö ja asiakaspalvelu, turvallisuus ja ympäristö, linja-auton ajoneuvotekniikka, kaupunki- ja palveluliikenne, kaukoliikenne, tilausajoliikenne; sisältää ajoharjoittelun ja kuljetusharjoituksia.

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
-Kuljettajana toimiminen
-Kuljetusalan perustason ammattipätevyys

Kuljetusalalle hakevilta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti) https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Haastatteluun tultaessa sinun on esitettävä ajokorttiote. Lääkärintodistus esitetään opiskelun alussa.

Haastatteluun tultaessa sinun on esitettävä ajokorttiote. Lääkärintodistus esitetään opiskelun alussa.

Pääsyvaatimukset:
• vähintään 21 vuoden ikä
• ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus ja ajokorttiote
• vähintään B-luokan ajo-oikeus
• työkokemusta kuljetusalalta tai alan koulutusta

Koulutus painottuu teoriaopetuksen lisäksi käytännön tekemiseen kuten ajamiseen, auton huoltoon ja matkahuoltopäiviin. Pääset seuraamaan yrityksiin kuljettajan työtä. Koulutukseen kuuluu myös työssäoppiminen C-ajokortilla ja CD-ajokortilla. Työssäoppimisen kesto räätälöidään henkilökohtaisesti, mutta jaksojen pituus on arviolta yhteensä noin 6-7 kuukautta. Myös oppisopimus on mahdollinen työssäoppimisen sijaan.

Koulutuksessa voi myös tietyin edellytyksin opiskella työttömyysetuudella, kysy lisää omasta työvoimatoimistostasi.

Kysy mahdollisuudesta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Tällöin sinulla on oltava soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa oppisopimus voidaan solmia. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus@sedu.fi

Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea Työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä (414 €). Lisätietoa: http://www.työllisyysrahasto.fi

Tämän koulutuksen voi toteuttaa myös ilman ajokorttiluokan korotusta, jolloin toteutusaika suunnitellaan henkilökohtaistamisen perusteella.

Koulutuksen osallistumismaksu 250 €.

Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), sekä muiden korttien (esim. ensiapu) lunastamisesta aiheutuvat kulut (noin 500 €).

Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Lisätietoja

Asiakaspalvelusihteerit p. 020 1 458 00, aspasihteerit.ilmajoki(at)sedu.fi

Olli Vienola p. 044 729 2218, olli.vienola(at)sedu.fi

Jaa sivu: