Takaisin

Liiketoiminnan perustutkinto merkonomi (monimuoto)

Liiketoiminta

01.02.2023
Seinäjoki, Suupohjantie 45
Hakuaika:

02.06.2022 - 07.01.2023

Tutkinto
Monimuoto-opiskelu
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia, monipuolistaa tai päivittää osaamistasi työskennelläksesi esim. myynnin, asiakaspalvelun, taloushallinnon tai markkinoinnin työtehtävissä. Koulutus antaa valmiuksia myös yrittäjyyteen.

Tutkinnon suorittaminen ei vaadi aikaisempaa koulutusta tai alan työkokemusta. Jos sinulla on suoritettuna jokin tutkinto tai työkokemusta, jo hankittu osaaminen huomioidaan koulutuksesi sisältöjen ja keston suunnittelussa. Koulutus sopii myös sinulle, joka jo työskentelet, tai olet aiemmin työskennellyt kaupallisella alalla. Sinulla voi olla työkokemusta myös joltain muulta alalta, mutta suunnittelet alan vaihtoa. Koulutus sopii myös sinulle, jolta on jäänyt merkonomiopinnot kesken.

Mikäli sinulla on työpaikka liiketalouden alalla, koulutus ja tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Jos olet jo alan ammattilainen, ja työskentelet alan työpaikassa, kysy lisätietoja tutkinnon suorittamisesta suorina näyttöinä ilman tutkintokoulutusta.

Liiketoiminnan perustutkinnon monimuotoryhmät alkavat kaksi kertaa vuodessa, mutta opintoja voit aloittaa joustavasti muinakin aikoina! Kysy lisää!

Käytämme koulutuksessa etäyhteyksiä, mm. Teams, minkä vuoksi koulutukseen voi osallistua myös toisilta paikkakunnilta!

Mitä saat

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa ja talouden hallinnan osaamista. Opiskelemalla liiketoiminnan perustutkinnon saat perusvalmiudet myös yrittäjyyteen ja valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin.
Voit työskennellä liiketoiminnan osaajana työelämän monilla eri aloilla, esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun, taloushallinnon tai toimistopalvelujen tehtävissä.
Tutkinto antaa pätevyyden hakeutua korkeakouluopintoihin. Myös merkonomi-tutkintoon voidaan liittää korkeakouluopintoja 5-35 osp, joten AMK-opinnot voi aloittaa jo Sedussa opiskellessa. Opintojen suorittamiseen tarjoaa loistavan mahdollisuuden Sedun ja SeAmkin väliset VÄYLÄ –opinnot. Katso lisätietoja täältä: https://www.seamk.fi/hakijalle/toisen-asteen-vaylaopinnot/

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Aloituspäivä on 1.2.2023, hakuaika päättyy 7.1.2023.

Jokaiseen koulutukseen hakeneeseen otetaan yhteyttä sähköpostitse mahdollisimman nopeasti hakemuksen saavuttua, joten seuraathan sähköpostiasi.
Teemme sinulle myös henkilökohtaisen suunnitelman opintojesi toteuttamiseksi jo ennen opintojen alkamista, jolloin saat tietoosi koulutuksesi sisällön, tavoitteet ja arvioidun keston.

Hae tähän koulutukseen

Koulutuksen sisältö, tavoitteet ja kesto suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti ennen koulutuksen alkua = henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutuksen kesto on keskimäärin kaksi vuotta.

Koulutuksen aikana voit suorittaa koko liiketoiminnan perustutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkinto suoritetaan näyttöinä ensisijaisesti työelämässä.
Tutkinnon osat valitaan kiinnostuksesi ja koulutustyöpaikan tarjoaminen oppimismahdollisuuksien mukaan täältä: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/rakenne

Koulutus toteutetaan päätoimisena monimuotokoulutuksena, johon sisältyy työelämässä oppimista, lähiopetusta, joko oppilaitoksessa tai etäyhteyksien välityksellä, sekä itsenäistä opiskelua verkossa.
Sinun tulisi varata opintoihin n. 4-5 päivää viikossa, jotta ne ovat päätoimisia.

1) Työelämässä oppiminen:
Suurin osa koulutuksesta toteutetaan työelämässä oppien. Koulutuksen aloittaminen ei vaadi koulutustyöpaikkaa, ja opiskelusi voi alkaa myös teoriapainotteisesti. Mikäli sinulla on jo koulutuksen alkaessa tiedossa koulutustyöpaikka, teoriaopinnot voidaan suunnitella joustavasti työelämässä oppimisen oheen (esim. oppisopimukset).

2) Lähiopetus (toteutus tällä hetkellä enimmäkseen Teams-etäyhteydellä) :
Ammatillisiin tutkinnon osiin on tarjolla, sisällöstä ja tavoitteista riippuen, n. 5-12 lähiopetuspäivää per tutkinnon osa. Lähiopetuksen ajankohdat suunnitellaan yksilöllisesti, huomioiden työelämässä oppimisen tavoitteet. Lähiopetuspäivät ovat kokonaisia päiviä. Ne toteutetaan joko lähiopetuksena oppilaitoksessa tai verkkoyhteyden kautta Teamsillä, jolloin opettaja on reaaliaikaisesti paikalla. Jälkimmäinen vaihtoehto mahdollistaa koulutukseen osallistumisen myös kauempaa!

Perustutkintoon kuuluvat yhteiset tutkinnon osat = YTO-opinnot toteutetaan verkko-opintoina, ja niiden ohjaus tapahtuu joko lähiopetuksessa tai etäyhteydellä.

3) Itsenäinen opiskelu verkossa:
Teoriaopintoihin liittyvien etätehtävien ja kokonaan toteutettavien verkko-opintojen tekemistä oman aikataulusi mukaan.

Koulutuksessa on vuosittainen kesätauko heinäkuussa. Yleisinä loma-aikoina, kuten hiihtoloma, syysloma ja joulu, ei järjestetä koulutusta.

Teemme tiivistä yhteistyöstä SeAmk:n kanssa ja voit suorittaa AMK-opintoja jo merkonomi tutkinnon aikana! Opinnot voidaan joko sisällyttää merkonomi –tutkintoon tai tehdä ylimääräisinä opinoina, mikäli haluat vaikkapa testata korkeakouluopintojen sopivuutta. Lue lisää täältä: https://www.seamk.fi/hakijalle/toisen-asteen-vaylaopinnot/
Koulutus tarjoaa mahdollisuuksia myös ulkomaan jaksoihin.

Koulutus on maksuton! Koulutus on omaehtoista päätoimista opiskelua, johon voi hakea esim. Kelan opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lue lisää rahoitusmahdollisuuksista täältä: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Mikäli olet alan työsuhteessa, sinulle solmitaan oppisopimus, jolloin saat palkkaa.

Koulutukseen sisältyy maksuton lounas lähipäivien ajalle, ja sinulle maksetaan myös ruokaraha työelämässä oppimisen ajalta (ei koske oppisopimusta).

Tällä hetkellä lähiopetus toteutetaan enimmäkseen etäyhteydellä Teamsin välityksellä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös lähitukea tarpeen mukaan!

OPPIMATERIAALIT JA OPISKELUVÄLINEET:

Sinun ei tarvitse hankkia oppikirjoja.
Verkossa toteutettavan lähiopetuksen ja verkko-opintojen vuoksi sinulla tulee olla toimiva Internet -yhteys ja tietokone käytössäsi. Oppilaitoksemme on käytössä Windows-järjestelmä. Koulutuksesi ajaksi saat käyttöösi maksuttoman Office365 –paketin ja pilvipalvelut, jotka toimivat Windows- ja MacOS -ympäristöissä. Pakettiin sisältyy mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Microsoft Teams sekä muita opiskelua edistäviä sovelluksia.

Koulutus on maksuton. Päätoimisille opiskelijoille myös ruokailu on ilmainen. Pitkänmatkalaiset voivat hakea koulumatkatukea.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Lisätietoja

Mari Saranpää, p. 040 868 0833 / hakemusten käsittely kaikki alat
(myynti ja markkinointi)

Päivi Olli, p. 040 680 7657 (taloushallinto)
Minna Taka, p. 040 868 0239 (myynti ja markkinointi)

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu työelämäpalvelut, p. 020 124 4706.

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Jaa sivu: