Takaisin

Logistiikan perustutkinto linja-autonkuljettaja

Logistiikka

06.02.2023
Rengonharju, Lentokentäntie 7
Hakuaika:

10.11.2022 - 11.01.2023

Tutkinto
Päiväopiskelu
180 osp

Kenelle?

Logistiikan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon. Olet kiinnostunut henkilöliikenteestä ammattina ja haluat toimia esimerkiksi linja-autonkuljettajana tai olet alan vaihtaja. Opinnot ovat päiväopintoja.

Koulutus on tarkoitettu sinulle vähintään 21-vuotias, jolla on vähintään pysyvä B-luokan ajo-oikeus.

Mitä saat

Koulutuksen aikana sinusta kehittyy henkilökuljetuksen iloinen moniosaajakuljettaja, joka palvelee laajaa asiakaskuntaa mm. lapsia, aikuisia, vanhuksia ja liikuntarajoitteisia. Osaat hoitaa myös vaativiakin linja-autonkuljettajan tehtäviä. Paikallisliikenteessä / kutsuliikenteessä työtehtäväsi saattavat olla hyvinkin laajat ja toimit tunnollisena palveluliikenteen kuljettajana. Kaukoliikenteessä ajat pidempiä reittejä kotimaassa kuljettaen ihmisiä ja jonkin verran myös tavaraliikennettä. Kotimaan ja ulkomaan liikenteen tilausajossa palvelet iloisia ryhmiä matkalla maailmalla.

Suoritettuasi logistiikan perustutkinnon, linja-autonkuljettaja, voit toimia linja-autonkuljettajana.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutuksen hakuaika päättyy 11.1.2023.

Haastattelut järjestetään 20.1.2023 Sedu Rengonharjulla.
Kutsumme hakijat haastatteluun tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla.

Sinulla tulee olla haastattelussa mukana Traficomin ajokorttiote. Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta http://www.trafi.fi, saat tulostettua pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.

Opiskelijavalinnat suoritetaan haastattelulla, ilman haastatteluun osallistumista, ei voi tulla valituksi koulutukseen.

Hae tähän koulutukseen

Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Koulutus on pääsääntöisesti lähiopetusta ja se sisältää paljon käytäntöä kuten ajamista, auton huoltoa ja matkahuoltopäiviä. Pääset seuraamaan yrityksiin kuljettajan työtä.

Koulutukseen kuuluu myös työssäoppiminen C-ajo-oikeudella ja D-ajo-oikeudella. Työssäoppimisen kesto räätälöidään henkilökohtaisesti, mutta jaksojen pituus on arviolta noin 6-7 kuukautta.

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia alalla ja pystyt myöhemmin, ammattitaidon kartuttua, suorittamaan esimerkiksi ammattitutkinnon.

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet ja valinnaisten tutkinnon osien sisällöt:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7675673/tiedot

Koulutus sisältää alalla tarvittavat korttikoulutukset, kuten: Ensiapu 1 ja 2, Työturva.

Koulutus sisältää myös kuljettajan perustason ammattipätevyysopintokokonaisuudet.

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää sedu.fi/kaksoistutkinto (https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web)

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Katso lisää https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta -ammattikorkeakouluun  

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Katso lisää sedu.fi/kansainvälisyys

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen. Katso lisää sedu.fi/ammattitutkinnot

Koulutuksen aloitus 6.2.2023

Koulutuksen aikana on lomaa: Talviloma 27.2.-5.3.2023, Kesäloma 3.-30.7.2023, Syysloma 16.-22.10.2023, sekä Joululoma (jonka ajankohta tarkentuu koulutuksen edetessä).

Koulutuksen oppiaika määräytyy henkilökohtaistamisen perusteella, arvioitu valmistumisajankohta ennen henkilökohtaistamista on 31.8.2024.

Mikäli henkilöllä on aikaisempia tutkintoja suoritettuna, saattaa oppiaika lyhentyä. Joissakin tapauksissa, oppiaika saattaa vähän pidentyä, riippuen henkilön valmiuksista suoriutua koulutuksesta.

Mikäli henkilöllä on alan koulutus pohjalla, tai hänellä on alalta työkokemusta, henkilö saatetaan henkilökohtaistamisen perusteella ohjata suorittamaan korkeampaa tutkintoa: Kuljetusalan ammattitutkinto, henkilökuljetusten osaamisala.

Pääsyvaatimukset:
* 21 -vuoden ikä
* vähintään B-luokan ajo-oikeus (kakkosvaihe suoritettuna)
* ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus

Tämän koulutuksen voi toteuttaa myös ilman ajokorttiluokan korotusta, jolloin toteutusaika suunnitellaan henkilökohtaistamisen perusteella.


Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset:
Tutustu Sora-lainsäädännön terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä. https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle

Haastatteluun tultaessa sinun on esitettävä ajokorttiote. Lääkärintodistus esitetään opiskelun alussa.


Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), sekä muiden korttien (esimerkiksi ensiapu) lunastamisesta aiheutuvat kulut, opetus ja materiaalimaksun 100 € ja työvaatteiden omavastuun 120 €. Kustannuksia opiskelijan itsensä maksettavaksi tulee yhteensä noin 800 €. Sedu pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lue lisää https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631. 

Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), sekä muiden korttien (esimerkiksi ensiapu) lunastamisesta aiheutuvat kulut, opetus ja materiaalimaksun 100 € ja työvaatteiden omavastuun 120 €. Kustannuksia opiskelijan itsensä maksettavaksi tulee yhteensä noin 800 €. Sedu pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.

Lisätietoja

Sedu, Olli Vienola puh 044 729 2218, etunimi.sukunimi@sedu.fi
Sedu Rengonharju asiakaspalvelusihteerit puh 020 145 800.
Sedu Uraluuri, puh. 0800 122 122 ma-pe klo 9.00 - 16.00 maksutonta neuvontaa koulutusvalmentajilta

LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-15:00 löydät osoitteesta:
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_koulutusneuvonta/index.html
Sivustolta löytyy myös linkit ruotsin- ja englanninkieliseen palveluun.

Jaa sivu: