Takaisin

Logistiikan perustutkinto linja-autonkuljettaja

Logistiikka

06.02.2023
Rengonharju, Lentokentäntie 7
Hakuaika:

10.11.2022 - 16.01.2023

Työvoimakoulutus
Päiväopiskelu
180 osp

Kenelle?

Tule mukaan Ilmajoen Rengonharjulla alkavaan linja-autonkuljettajakoulutukseen. Koulutus sisältää ajokortin korotuksen B:stä C:hen (tarvittaessa), ja edelleen C:stä D:hen, perustason ammattipätevyyden sekä mm. työturvallisuus- ja ensiapu1-korttikoulutukset. Lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso. Koulutuksen aikana suoritetaan logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja. Mikäli sinulla on riittävää kokemusta kuljetusalalla työskentelystä, voidaan sinut valita vaihtoehtoisesti suorittamaan kuljetusalan ammattitutkintoa, henkilökuljetusten osaamisala.
Koulutus on tarkoitettu sinulle vähintään 21-vuotias, jolla on vähintään pysyvä B-luokan ajo-oikeus.

Katso koulutuksen TE-live lähetys https://te-live.fi/lahetykset/7HKP8pMmt

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen työnhakijoille, joilla on koulutustarve ja soveltuvuus asiakaspalveluammatissa toimimiseen.

Mitä saat

Koulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle linja-autonkuljettajalle sellaiset valmiudet, että hän teknisen suorituksen ja tieliikennettä koskevan lainsäädännön lisäksi hallitsee hyvän ja joustavan asiakaspalvelun. Tavoitteena on, että opiskelija suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista linja-autonkuljettajan tehtävistä, omaa ammattimaisen liikenteen kuljettajalta vaadittavat tiedot ja taidot, toimii työtehtävissään ja liikenteessä vastuullisesti ja huolellisesti ja pyrkii aktiivisesti kehittämään liikennekäyttäytymistään ja työtapojaan.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutuksen hakuaika päättyy 16.1.2023.

HAKEMINEN:
Hae koulutukseen 16.1.2023 mennessä. Jätä hakemus hakupainikkeesta "Hae tähän koulutukseen".
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Tuo siis esiin jo hakemuksessasi kaikki ne seikat, mitkä haluat lukea eduksesi. Valinnan esteitä koulutukseen saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai toisen koulutuspaikan saaminen. Seuraa valintatietojasi http://www.tyomarkkinatori.fi - TE-palveluiden Oma asiointi - Henkilöasiakas-palvelussa.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta. https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut
Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan. Koulutukseen ei voi valita henkilöä, joka ei esitä ajokorttiotetta.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS: Haastatteluun lähetetään kutsut 17.1.2023 tekstiviestillä. Haastattelut järjestetään 24.1.2023.

Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.

Koulutus järjestetään suomen kielellä. Opiskelijan suomen kielen taidon täytyy olla riittävä. Tarvittaessa voidaan pyytää todistusta kielitaidosta tai voidaan pyytää osallistumaan Sedun kielikokeeseen, joka 26.1.2023.

Hae tähän koulutukseen

Koulutus koostuu mm. seuraavista opinnoista:
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
- Linja-auton tavarankuljetusten hallinta
- Linja-autokuljetukset (kaupunki- ja seutuliikenne)
- Palveluliikenteen kuljettajan tehtävät
- Kaukoliikenteen kuljettajan tehtävät
- Tilausajoliikenteen kuljettajan tehtävät
- Työssäoppiminen
- Ajo-oikeuden korottaminen B:stä tai C:stä D:hen.
Perustutkinnossa YTO-opinnot (yhteiset tutkinnon osat) henkilökohtaistetaan ja ne vaikuttavat koulutusajan pituuteen. Teemme monipuolista yhteistyötä alueella toimivien kuljetusalan yritysten kanssa.

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Koulutuksen aloitus 6.2.2023

Koulutuksen aikana on lomaa: Talviloma 27.2.-5.3.2023, Kesäloma 3.-30.7.2023, Syysloma 16.-22.10.2023, sekä Joululoma (jonka ajankohta tarkentuu koulutuksen edetessä).

Koulutuksen oppiaika määräytyy henkilökohtaistamisen perusteella, arvioitu valmistumisajankohta ennen henkilökohtaistamista on 31.8.2024.

Mikäli henkilöllä on aikaisempia tutkintoja suoritettuna, saattaa oppiaika lyhentyä. Joissakin tapauksissa, oppiaika saattaa vähän pidentyä, riippuen henkilön valmiuksista suoriutua koulutuksesta.

Mikäli henkilöllä on alan koulutus pohjalla, tai hänellä on alalta työkokemusta, henkilö saatetaan henkilökohtaistamisen perusteella ohjata suorittamaan korkeampaa tutkintoa: Kuljetusalan ammattitutkinto, henkilökuljetusten osaamisala.

Pääsyvaatimukset:
- Vähintään 21-vuoden ikä
- Vähintään B-luokan ajo-oikeus (varsinainen ajokortti)
- Hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Tarvittaessa voidaan pyytää todistusta kielitaidosta tai voidaan pyytää osallistumaan Sedun kielikokeeseen.
- Ajokorttiasetuksen edellyttämä terveys (Ryhmä 2)
- Katso tutkintokohtaiset terveydentilavaatimuksetosoitteesta: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/195377_maarays_oph-2852-2018_tutkintokohtaiset_terveydentilavaatimukset_ammatillise.pdf


Opiskelijalle tulevat kustannukset (hintamuutokset mahdollisia):
Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), sekä muiden korttien lunastamisesta aiheutuvat kulut.
Kustannuksia esim.:
- Ammattipätevyyskortti n. 50 €
- Digipiirturikortti 104 €
- Tieturvakortti 15€
- Ensiapu 1-kortti 15 €
- Ajokortti n. 50 € (ajokorttiluokan korotus)
- C-teoriakoe 37 €
- CE-teoriakoe 37 €
- C- ajokoe 104 €
- CE-ajokoe 115 €
- Ammattipätevyyden kirjaaminen voimaan koulutuksen lopussa 18,50 €
- Ammattipätevysoppikirjat + materiaalit koulutuksen aikana omavastuu 100 € sekä vaatepaketin omakustannus (sis. takin, housut ja kengät) 120 €, mikäli asiakas lunastaa itselleen edellä mainitut.
- Lääkärintodistus (B-kortin omaavalle) lääkärikohtainen
- Uusintakokeet aiheuttavat lisämaksuja

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lue lisää https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631. 

Opiskelijalle tulevat kustannukset (hintamuutokset mahdollisia):
Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), sekä muiden korttien lunastamisesta aiheutuvat kulut.
Kustannuksia esim.:
- Ammattipätevyyskortti n. 50 €
- Digipiirturikortti 104 €
- Tieturvakortti 15€
- Ensiapu 1-kortti 15 €
- Ajokortti n. 50 € (ajokorttiluokan korotus)
- C-teoriakoe 37 €
- CE-teoriakoe 37 €
- C- ajokoe 104 €
- CE-ajokoe 115 €
- Ammattipätevyyden kirjaaminen voimaan koulutuksen lopussa 18,50 €
- Ammattipätevysoppikirjat + materiaalit koulutuksen aikana omavastuu 100 € sekä vaatepaketin omakustannus (sis. takin, housut ja kengät) 120 €, mikäli asiakas lunastaa itselleen edellä mainitut.
- Lääkärintodistus (B-kortin omaavalle) lääkärikohtainen
- Uusintakokeet aiheuttavat lisämaksuja

Lisätietoja

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA: koulutusvastaava Olli Vienola puh 044 7292218 olli.vienola@sedu.fi
Asiakaspalvelusihteeri Miia Silvennoinen puh 044 735 5469, miia.silvennoinen@sedu.fi

LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta
* Ruotsinkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/sv/info/landsomfattande-radgivningstjanster/radgivningstjanster-for-personkunder/utbildningsradgivning
* Englanninkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/en/info/national-guidance-services/guidance-services-for-personal-customers/education-and-training-guidance

Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa: www.facebook.com/koulutusneuvonta

Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös:
* Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut
* Twitterissä: @TEpalvelutEPO
* Instagramissa: @tepalvelutepo

Jaa sivu: