Takaisin

Maatalousalan perustutkinto eläintenhoitaja

Eläintenhoito, Maatalousala

Ilmajoki, Ilmajoentie 525
Jatkuva haku
Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet maatalousalalle hakeutumista tai työskentelet jo maatalousalalla. Haluat opiskella maatalousalan perustutkinnon (maaseutuyrittäjä tai eläintenhoitaja) joustavasti monimuoto-opintoina.
Monimuoto-opiskelu ei ole tarkoitettu oppivelvollisuuslain alaisille hakijoille.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake.

Vastaanotettuamme hakemuksesi, saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa varmistamme soveltuvuutesi koulutukseen ja lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.

Syksyn 2022 aloitusryhmä on täysi. Seuraava lähiryhmä aloittaa maanantaina 4.9.2023.

Hae tähän koulutukseen

Sovellut maatalousalalle, jos olet kiinnostunut tuotanto- ja pieneläinten hoidosta, pelto- ja metsätöistä tai koneiden huolto- ja korjaustöistä. Olet yhteistyökykyinen ja haluat tehdä käytännönläheistä työtä seuraten vuodenaikoja, kasvu- ja korjuukausia sekä eläinten arkea.

Eläintenhoitajan koulutuksen suoritettuasi osaat huolehtia tuotanto- ja pieneläinten hyvinvoinnista esim. maatilalla, lomituspalveluissa, eläinhoitolassa, eläinpuistossa, eläinkaupassa tai omassa maaseutuyrityksessä. Ammattitaitosi voi painottua joko tuotanto- tai pieneläimiin.

Eläintenhoitajan ja maaseutuyrittäjän opinnoissa saat vahvan osaamisen maatalousalan työtehtäviin ja yritystoiminnan suunnitteluun. Koneiden käsittelyharjoitukset sekä työtehtävät pellolla, opetusnavetassa, konehallissa ja muissa maaseutuyrityksen töissä varmistavat, että saat riittävän määrän käytännön harjoitusta koko opiskeluajan. Pääset hoitamaan tuotanto- ja pieneläimiä myös yhteistyötiloilla ja alan yrityksissä.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. 

Opintojen rakenne:

Työskentely maatalousalalla

Maaseutuyrittäminen

Osaamisalavalinnasta riippuen

Eläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen

Maatalouskoneiden ja -laitteiden käyttäminen, huoltaminen ja korjaaminen

Maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoitaminen

Monipuolinen valinnaisten ammatillisten tutkinnon osien tarjonta

mm. Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi, Pieneläinten hoito ja hyvinvointi, Eläinlajikohtainen tuotanto, Peltokasvien viljely, Automaation hyödyntäminen maataloudessa, Rakentaminen maatilalla, Metsien hyödyntäminen sekä Maatalous- ja maarakennuskoneiden hyödyntäminen

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista opintojen aikana 45-60 osp

Mahdollisuus suorittaa C-ajo-oikeus ja perustason kuljettajan ammattipätevyys jo opiskeluaikana.

Tutustu tarkemmin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3328284

Katso video: Maatalousalan opiskelu Ilmajoen Sedussa https://www.youtube.com/watch?v=IZJQor-oQiA&list=PLdAEvBJPU2c8v0D_dBTEpdYI-CSWcv1GS&index=54

Tutustu eläintenhoitajaopiskelija Jennyn tarinaan: https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tarinoita-Sedusta/Jenny---Elaintenhoitaja.

Voit halutessasi opiskella kaksoistutkintona ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web

Sedun opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja (väyläopinnot) jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Tutustu väyläopintoihin: https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta-ammattikorkeakouluun

Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.

Opiskelijat tarvitsevat mm. oppikirjat ja muut oppimateriaalit. Opiskelu on maksutonta. Opetuspiste vastaa turvavarusteiden hankinnasta. Opiskelija vastaa matkoihin liittyvistä kustannuksista. Ruokailu (aamiainen, lounas, päivällinen) on maksutonta päätoimiselle opiskelijalle. Opiskeiijalla on mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.

Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaan jakson kesto vaihtelee kahdesta viikosta pariin kuukauteen, ja kv-jaksolle opiskelija saa liikkuvuusapurahan oppilaitoksen kansainvälisistä hankkeista.  

Sedusta lähtee vuosittain noin 200 opiskelijaa ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde eri alojen opiskelijoille.  

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissaan myös kotimaassa, esimerkiksi verkko-opintojen tai kv-projektien kautta. Kansainvälisyysopinnoilla täydennät osaamistasi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi. 

Opiskelu on maksutonta. Opetuspiste vastaa turvavarusteiden hankinnasta. Opiskelija vastaa matkoihin liittyvistä kustannuksista. Ruokailu (aamiainen, lounas, päivällinen) on maksutonta päätoimiselle opiskelijalle. Opiskeiijalla on mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.

Lisätietoja

Sedu Ilmajoentie opinto-ohjaaja Jouni Rinta-Keturi, puh. 040 757 3683, jouni.rinta-keturi@sedu.fi

Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: