Takaisin

Matkailualan perustutkinto matkailupalvelujen tuottaja

Matkailuala

01.08.2023
Ähtäri, Koulutie 16 A
Yhteishaku
Hakuaika:

21.02.2023 - 21.03.2023

Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Yhteishaku: Perustutkinto on tarjolla kevään 2023 yhteishaussa peruskoulupohjaisille hakijoille.

Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakeutuvat koulutuksiin Sedun jatkuvan haun kautta.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae Opintopolun kautta: https://opintopolku.fi/konfo/fi/oppilaitos/1.2.246.562.10.87603128528

Kevään 2023 yhteishaun tulokset julkaistaan hakijoille aikaistaan to 15.6.2023.
Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään to 29.6.2023.

Oletko asiakaspalvelutaitoinen luova tyyppi, jolla on pitkä pinna? Haaveiletko innostavasta opiskelupolusta, joka sisältää reissuja, kieliä ja kulttuuria matkailualan käytännön töitä unohtamatta?

Matkailualan perustutkinto antaa sinulle monipuoliset valmiudet työskennellä matkailu-, majoitus-, tapahtuma- tai ohjelmapalveluissa erilaisissa työympäristöissä. Opit markkinoimaan, myymään, tuotteistamaan ja toteuttamaan erilaisia matkailutuotteita ja -palveluja.

Sedussa voit valmistua matkailupalvelujen tuottajaksi Lapuan ja Ähtärin opetuspisteistä.

Matkailualan koulutuksesta valmistuttuasi voit toimia asiakaspalvelu-, myynti- ja markkinointi- tai neuvonta- ja opastustehtävissä. Tyypillisiä työpaikkoja ovat esimerkiksi hotellit, loma- ja mökkikylät, maaseutumatkailuyritykset, matkailuinfot, ohjelmapalveluyritykset, messu- ja kongressiyhtiöt, matkailukeskukset, eläin- ja huvipuistot, ravintolat, kahvilat ja baarit.

Matkailualan opinnot ovat käytännönläheistä opiskelua. Opintojen aikana toteutetaan erilaisia projekteja matkailualan yritysten ja toimijoiden kanssa sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkaille. Toimitaan vierailuisäntinä asiakasryhmille, messuesittelijöinä messuilla ja tapahtumissa erilaisissa työtehtävissä. Lisäksi vieraillaan matkailualan yrityksissä tutustumassa matkailualan työtehtäviin. Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. 

Katso, miten matkailupalvelujen tuottajaksi valmistunut Julia Roumio kuvaa alan töitä: https://youtu.be/Lt5OfgUu5FM

Katso video: Matkailualan opiskelua Sedussa https://youtu.be/WMexpbDqans

Matkailualan perustutkinto (Ähtäri)
- Matkailualan asiakaspalvelu
- Matkailupalvelujen toteuttaminen
- monipuolinen valinnaisten tutkinnon osien tarjonta: Majoituspalvelut, Matkailupalvelujen tuotteistaminen, Rakennelmien valmistus ja kunnossapito, Retki- ja luontoruokailupalvelut, Huippuosaajana toimiminen, Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, Yrityksessä toimiminen, Yritystoiminnan suunnittelu

Voit suorittaa myös muita valinnaisia tutkinnon osia oman kiinnostuksesi mukaan työelämälähtöisesti opiskellen. Matkailualan työssä tarvittavat korttikoulutukset (esim. hygieniapassi, anniskelupassi ja EA1) opiskelet kätevästi ammattiopintojen ohessa.

Tutustu tarkemmin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/ammatillinen/7846215

Voit halutessasi opiskella kaksoistutkintona ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web

Sedun opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja (väyläopinnot) jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Tutustu väyläopintoihin tarkemmin: https://www.sedu.fi/tule-opiskelemaan/vayla/

Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.

Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaan jakson kesto vaihtelee kahdesta viikosta pariin kuukauteen, ja kv-jaksolle opiskelija saa liikkuvuusapurahan oppilaitoksen kansainvälisistä hankkeista.  

Sedusta lähtee vuosittain noin 200 opiskelijaa ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde eri alojen opiskelijoille.  

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissaan myös kotimaassa, esimerkiksi verkko-opintojen tai kv-projektien kautta. Kansainvälisyysopinnoilla täydennät osaamistasi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi. 

Lisätietoja

Sedu Ähtäri opinto-ohjaaja Satu Koskinen
puh. 040 680 7551, satu.koskinen(at)sedu.fi

Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: