Takaisin

Talonrakennusalan ammattitutkinto

Rakennusala

Seinäjoki, Rastaantaival 2
Jatkuva haku
Tutkinto
Monimuoto-opiskelu
150 osp

Kenelle?

Tutkinnon suorittaminen tutkintosuorituksina on tarkoitettu jo ammatillisen tutkinnon omaaville työssä oleville tai työttömille henkilöille, joilla on rakennusalan ammattitöistä vähintään kolmen vuoden työkokemus.
Tutkinnon suorittajalla tulee olla: riittävät opiskeluvalmiudet, alaan soveltuva terveydentila ja kiinnostus kehittää omaa osaamistaan rakennusalalla tai halua suorittaa talonrakennusalan tutkinto.

Mitä saat

Talonrakennusalan ammattitutkinto 150 osp,
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen.

Kesto 1-2 vuotta, opintojen pituus riippuu HOKS:sta.

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittaneella on talonrakennusalan ammattitytöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Hän osaa toimia rakennustyömaalla laadukkaasti huomioiden asiakkaiden vaatimukset ja työmarkkinoiden pelisäännöt.
Tutkinnon suorittanut voi toimia ammattityöntekijänä (kirvesmies, muurari, raudoittaja) valitsemiensa tutkinnon osien mukaisissa työtehtävissä esimerkiksi betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennustöissä. Tutkinnon suorittaja voi myös erikoistua mm. teline- tai asbestitöihin.
Voit rakentaa tutkinnosta sinulle ja työhösi sopivan kokonaisuuden ja perehtyä niihin osa-alueisiin, jotka palvelevat ammatillista kehittymistäsi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Lähipäiviä on n. 2 x kk, klo 8.00-15.30
Tutkinnon voi suorittaa myös suoraan näytöillä ilman valmistavaa koulutusta, mikä edellyttää riittävää työkokemusta ja/tai peruskoulutusta rakennusalalta. Lisätietoja tutkinnon suorittamisesta saat kouluttajilta.

Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake huolellisesti. Kun saamme hakemuksesi, lähdemme heti suunnittelemaan kanssasi koulutuksen toteutusta.

Hae tähän koulutukseen

Talonrakennusalan ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta osasta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
PAKOLLINEN TUTKINNON OSA:
Talouden, työn ja työympäristön hallinta 30 osp

VALINNAISET TUTKINNON OSAT 120 osp (valittava kolme osaa)
Muottityöt kappaletavarasta, 40 osp
Puurunkotyöt, 40 osp
Väliseinätyöt, 40 osp
Sisäpuutyöt, 40 osp
Vesikattotyöt, 40 osp
Puhdasmuuraus, 40 osp
Tulisijamuuraus, 40 osp
Laatoitus, 40 osp
Märkätilojen vedeneristykset, 40 osp
Korjausrakentaminen, 40 osp
Asbestityöt, 40 sop
Tutkinnon osa perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 40 osp

Tutkintosuoritukset suoritetaan henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti todellisissa rakennuskohteissa tutkinnon osittain. Tutkintosuorituksiin sisältyy työnäyttöjen lisäksi teoriakoe sekä kirjalliset työsuunnitelmat jokaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon suorittaja voi antaa tutkinnon suorituksen itselleen työmaalla olevien tehtävien mukaan parhaiten sopivana ajankohtana myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli osaaminen tutkinnon perusteissa vaadittavalla tasolla.

Jos olet työtön työnhakija, kysy mahdollisuudesta osallistua koulutukseen TE-toimistostasi. Lue lisää täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html
Mikäli aiot opiskella työttömyysetuudella, oikeus etuuteen on selvitettävä ennen koulutuksen alkua TE-toimiston kanssa.
Koulutukseen voi hakea myös Kelan opintotukea (mikäli opiskelu katsotaan päätoimiseksi).
Kysy mahdollisuudesta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Tällöin sinulla on oltava soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa oppisopimus voidaan solmia.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu oppisopimuspalvelut, p. 040 868 0627 tai s-posti: oppisopimus@sedu.fi.

Koulutuksen kesto ja kustannukset määräytyvät opiskelijan henkilökohtaistamisen yhteydessä. Suoraan näytöillä maksuton. Mikäli opiskelijalla tarvetta lisäohjaukseen, valmistavan koulutuksen hinta on 300 €. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin.

Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Lisätietoja

Opettajat Jorma Mänty puh. 040 868 0825
s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi

Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122, hakijapalvelut@sedu.fi

Haku: 20Y2TaloA01

Jaa sivu: