Takaisin

Talotekniikan ammattitutkinto Ilmanvaihtoasentaja (AT)

Talotekniikka

Seinäjoki, Rastaantaival 2
Jatkuva haku
Tutkinto
Näyttö
150 osp

Kenelle?

Sinulle, jolla on talotekniikan perustutkinto tai olet toiminut useita vuosia talotekniikka-alalla ilmanvaihtoasentajana mutta sinulta puuttuu talotekniikan ammattitutkinto. Alan työnantajat arvostavat tutkinnon suorittamista ja sen tuomaa osaamista. Tutkinnon suorittaneena vahvistat, päivität tietojasi ja taitojasi sekä saat uusia näkökulmia työelämän vaatimuksiin.

Mitä saat

Tavoitteena on ilmanvaihtoasentajan ammattitutkinnon suorittaminen näyttötutkintona ilman valmistavaa koulutusta sekä antaa monipuoliset tiedot ja valmiudet työskennellä erilaisissa ilmanvaihtoasentajan työtehtävissä itsenäisesti.
Talotekniikka-ala on jatkuvasti kehittyvä tuotannonala, jossa tarvitaan ammattitaitoisia ja koulutettuja osaajia.
Talotekniikka-alalla voit erikoistua ilmastointi-, putki-, tekninen eristys sekä rakennuspeltisepän moniosaajaksi.
Talotekniikan ammattitutkinnon suorittaneena ilmanvaihtoasentajana (AT) ja ilmanvaihtopeltiseppänä (AT) pystyt hoitamaan rakennusten ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavisto- ja laiteasennukset sekä osaat hoitaa ilmanvaihtojärjestelmien toimintaan liittyvät korjaustoimenpiteet. Pystyt itsenäisesti toteuttamaan asennustyöt niihin liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti.

Talotekniikan ammattitutkinnon ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan suorittaneena toimit rakennustyömaalla ilmanvaihtojärjestelmien asennustyöhön liittyvissä tehtävissä ja vastaat itsenäisesti asennustyön toteuttamisesta.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Jatkuva haku. Kutsumme sinut haastatteluun, jossa kartoitamme, onko sinulla riittävä osaaminen ja sellaiset työtehtävät, joissa osaaminen voidaan näyttää.

Hae tähän koulutukseen

Talotekniikan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Laajuuden määrittää opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (50-100 osaamispistettä).
Ilmanvaihtoasennuksen osaamisala, 150 osp suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:
Pakolliset tutkinnon osat: 50 osp
- Kanava- ja laiteasentaminen, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 1: 50-100 osp
- Kanavaosien valmistaminen, 50 osp
- IV-konehuoneasentaminen, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 2: 0-50 osp
- Ilmanvaihtojärjestelmien korjaaminen ja huoltaminen, 25 osp
- Ilmanvaihtojärjestelmien tasapainotus, 25 osp
- Huoltopalveluiden tuottaminen ja palvelutilanteen hallinta, 25 osp
Tutkinnon osa tai osia talotekniikan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 25-50 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 25 osp

Tutkinnon sisällöt tarkemmin eperusteista.
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1 - 3 vuotta.

Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Koulutuksen kesto ja kustannukset määräytyvät henkilökohtaistamisesi yhteydessä. Suoraan näytöillä se on maksuton. Mikäli tarvitset lisäohjausta, valmistavan koulutuksen hinta on 300 €. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin.

Lisätietoja

Kouluttaja Milla Peltola puh. 040 868 0129
s-posti: etunimi.sukunimi@sedu.fi

Sedu hakijapalvelut, p. 040 830 2275
hakijapalvelut(at)sedu.fi

Haku: 20Y2TateAIlmanä01

Jaa sivu: