Takaisin

Talotekniikan perustutkinto Tekninen eristäjä

Talotekniikka

Seinäjoki, Rastaantaival 2
Jatkuva haku
Tutkinto
Oppisopimuskoulutus
180 osp

Kenelle?

Talotekniikan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon. Olet kiinnostunut talotekniikasta tai haluat vaihtaa alaa. Opinnot ovat päiväopintoja.

Mitä saat

Opit tekemään eristystyöt LVI-teknisiin laitteisiin ja putkistoihin. Opit asentamaan lämmitys-, ilmanvaihto- ja kylmäjärjestelmiin liittyvät eristeet pinnoitteineen sekä käyttämään alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valitsemaan käytettävät materiaalit kohteen mukaan.

Voit työskennellä uudis- ja korjausrakennustyömailla, kiinteistöjen huollossa sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.

Perustutkinnossa voit erikoistua putki-, ilmastointi-, lämmityslaite- tai kylmäasennukseen, tekniseen eristämiseen tai rakennuspeltiasennukseen ja voit valita myös näistä tutkinnon osista.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakea koulutukseen hakulomakkeen kautta (jatkuva haku).

Hae tähän koulutukseen

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Teknisen eristyksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat:

-IV-kanaviston eristäminen

-LV-putkiston eristäminen

-Kylmätekninen eristäminen

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet ja valinnaisten tutkinnon osien tarkemmat sisällöt:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7854768/rakenne

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää sedu.fi/kaksoistutkinto (https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web)

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Katso lisää https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta -ammattikorkeakouluun  

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Katso lisää sedu.fi/kansainvälisyys

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen. Katso lisää sedu.fi/ammattitutkinnot

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631. 

Koulutus on työelämälähtöistä ja siksi suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit, joiden omarahoitteiseen hankintaan tulee varautua. Maksuton lounas.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lue lisää https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Lisätietoja

opettaja Milla Peltola puh. 040 868 0129, s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi

Sedu Hakijapalvelut p. 040 830 2275 tai 0800 122 122, hakijapalvelut@sedu.fi

Haku: 20Y2TatePTeer01

Jaa sivu: