Takaisin

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusala

Kurikka, Huovintie 1
Jatkuva haku
Monimuoto-opiskelu
150 osp

Kenelle?

Turvallisuusalan ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle rehellinen ja luotettava vähintään 18-vuotias henkilö, joka koet olevasi sopiva turvallisuusalalle.

Oletko kiinnostunut yksityisestä turvallisuusalasta ja vartijan työstä tai työskenteletkö jo alan työtehtävissä?
Kun suoritat turvallisuusalan ammattitutkinnon, voit toimia esim. elinkeinoelämän palveluksessa vartijana, reseptionistina, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana, vartijapalomiehenä tai esimiehenä.

Mitä saat

Koulutuksen aikana teet paljon käytännön projekteja sekä suunnittelet, järjestelet ja työskentelet erilaisissa tapahtumissa.

Turvallisuusalalla työpäivät ovat hyvin erilaisia ja työtehtävät vaihtelevat. Työtä löytyy niin itsenäistä ja vastuuta haluavalle esim. piiri- ja hälytystyöskentely kuin myös sosiaalisesta kanssakäymisestä pitävälle esim. myymälät ja hotellien vastaanotto. Työllistyminen alalla on erittäin hyvä. Työkenttäsi voi olla ympäri Suomea.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Oppilaitoksen toimesta haetaan poliisin lausunto hakijan soveltuvuudesta turvallisuusalalle.

Hae tähän koulutukseen

Koulutuksesta n. 100 päivää opiskellaan koululla. Koulutukseen kuuluu myös yritys- ja tietoturvallisuutta. Työpaikalla oppiminen alkaa keväällä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osa työpaikalla oppimisesta on myös mahdollista tehdä ulkomailla.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, mutta koulutuksen luonne vaatii aktiivista osallistumista koulutuspäiviin klo 8.15–15.

Voimankäyttökoulutuksessa opiskelet mm. seuraavia asioita: kaasusumutin, teleskooppipatukka ja järjestyksenvalvojan voimankäyttöä.
Koulutus sisältää myös vartijan ja järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen. Suoritat myös tulityö-, työturvallisuus- ja ensiapukortit.

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/6123510/rakenne

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.

Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin tämän tutkinnon terveydentilavaatimuksiin
https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/hakijan-terveys-ja-toimintakyky#terveydelliset-vaatimukset-turvallisuusalalla

Sedulla on tiivis yhteistyö alan yritysten kanssa. Osan näytöistä voit suorittaa työelämän oikeissa työtehtävissä.

Turvallisuusalan ammattitutkinto on uusi, sitä ennen käytössä oli Vartijan ammattitutkinto.

Sedussa suoritetulla tutkinnolla on hyvä maine. Lähes jokainen tutkinnon suorittanut työllistyy alan työtehtäviin, joten olet työmarkkinoilla hyvässä asemassa. Opettajamme ovat ammattitaitoisia ja heillä on vankka työkokemus. Saat koulutuksessa paljon hyviä vinkkejä ja ohjeita käytännön työelämästä.

Uudella kampuksella Kurikassa on turvallisuusalalle suunnitellut nykyaikaiset oppimisympäristöt mm. pelastustoimintaan, valvomotoimintaan sekä turvajärjestelmien asennukseen.

Oppisopimuksella suoritettava koulutus on maksuton.

Muille osallistujille koulutuksen osallistumismaksu on 350 €. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea tai aikuiskoulutustukea.

Lisätietoja opintojen rahoituksesta: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Mikäli suoritat koko tutkinnon, sinulla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lisätietoja löydät osoitteesta: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Lisätietoja

Janne Laine, p. 040 868 0103
s-posti etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Jaa sivu: