Takaisin

Vanhustyön erikoisammattitutkinto Ikävalmentaja (EAT)

Sosiaali- ja terveysala

Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Tutkinto
Verkko-opiskelu
180 osp

Kenelle?

Vanhustyön erikoisammattitutkinto, Ikävalmentaja (EAT) on tarkoitettu sinulle, joka kohtaat työssäsi palvelutarpeen arviointia ja toimintakykyisyyden edistämistä tarvitsevia ia ikääntyviä ihmisiä ja heidän läheisiään tai työskentelet ennaltaehkäisevässä seniorityössä. Haluat syventää ammattitaitoasi ja kehittää työpaikan käytänteitä ikääntyneiden valmennuksessa.

Mitä saat

Opit ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia menetelmiä ja toimintamalleja ikävalmennuksen asiantuntijana asiakkaiden ja heidän läheisten hyväksi. Osaat viedä niitä osaksi organisaatiosi arkea ja soveltaa oppimaasi käytäntöön. Löydät oman tiesi kehittäjänä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake huolellisesti. Hakulomakkeen saavuttua otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa.

Laadimme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jonka yhteydessä tarkistamme, että työpaikallasi on riittävästi ammattitaitovaatimusten mukaisia työtehtäviä.

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä tästä linkistä: sora_maarays-muutoksineen-2020.pdf (oph.fi)
Hakijan tulee arvioida omaa ajankohtaista terveydentilaansa ja toimintakykyään.

Hae tähän koulutukseen

Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkintonimikkeen Ikävalmentaja (EAT) saat suoritettuasi koko tutkinnon 180 osp. Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet: Vanhustyön erikoisammattitutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi)

Ikävalmennuksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat (120 osp)
• Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen 60 osp
• Ikävalmentajana toimiminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista voit valita yhteensä 60 osp
• Ikääntyneen ihmisen elämänhallinnassa ja riippuvuuksista irrottautumisessa tukeminen 30 osp
• Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen 60 osp
• Vanhustyön työhyvinvoinnin koordinointi 30 osp
• Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen 30 osp

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina Moodle-oppimisympäristössä, ja se sisältää verkossa tapahtuvan oppimisen lisäksi itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen liittyvät tehtävät kohdentuvat työelämään. Verkko-opetuspäiviä on 1–2/kk, joihin voit osallistua teams-yhteydellä kyseisenä päivänä tai kuunnella tallenteet jälkikäteen. Tätä varten tarvitset tietokoneen, toimivan nettiyhteyden sekä kuulokemikrofonin.

Osaaminen osoitetaan työpaikalla suoritettavilla näytöillä aidoissa työtehtävissä.

Opettajat ovat vanhustyön eri alojen käytännön asiantuntijoita, ja he tarjoavat ajanmukaisen ja tutkitun tiedon hyödynnettäväksi. Pääset myös opiskelemaan ja verkostoitumaan ympäri Suomea olevien ammattilaisten kanssa.

Verkko-opinnoista saatuja opiskelijoiden palautteita vuodelta 2022:

”Osallistuminen oli helppoa ja yksinkertaista vaikka ei kokemusta netin kautta olevasta koulutuksesta. Itse tietopaketti kattava ja selkeä. Tietysti paljon tietoa kerralla tulee, mutta tarvittaessa voi katsoa uusintana. Kynnys kysyä ja olla yhteydessä nyt taas helpompi.”

“Aihe on mielenkiintoista. Paljon linkkejä ja vinkkejä työyhteisöön vietäväksi”

“Todella tärkeitä ja mielenkiintoisia aihealueita. Taas oppi uutta ja sai ideoita mitä jalkauttaa omaan työpaikkaan. Hienoa ensiksi lukea asioista ja sitten pohtia ja peilata niitä oman työpaikan tilanteeseen. Hyvä kokonaispaketti kaikkinensa.”

Voit suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton. Muille osallistujille koko tutkinnon osallistumismaksu on 480€. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Keskustele työnantajasi kanssa oppisopimuksesta, lisätietoa löydät tästä linkistä: Oppisopimus - Sedu

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414€:
Työllisyysrahasto - Ammattitutkintostipendi (tyollisyysrahasto.fi)

Lisätietoja

Tiina Kivinummi, p. 040 868 0179
Maarit Hakala, p. 040 830 2286
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p. 040 830 2275
hakijapalvelut@sedu.fi

Jaa sivu: