Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
11.5.2020

Ähtärissä opiskelijat auttavat ikäihmisiä osana opintojaan

Sulo_vetaa-jumpan_0170_440x480.jpg Lähihoitajakoulutus on monipuolista - Sulo vetää jumpan.

Ähtärin Sedussa lähihoitajaksi opiskelevat osallistuvat ”koronatalkoisiin” soittamalla läpi +70v ihmiset KuusSoten alueella eli Kuortane, Alavus, Ähtäri ja Soini. Kohderyhmänä (reilut 4000 hlöä) ovat henkilöt, jotka eivät ole omaishoidon, palveluasumisen tai kotihoidon piirissä.

Opiskelijat ovat suunnitelleet puheluja yhteistyössä KuusSoten järjestäjien kanssa, ja soitot on aloitettu 15.4. Ikäihmisiltä kysytään kuulumisia tänä poikkeuksellisena aikana, kartoitetaan arjessa selviytymistä sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitoa nyt, kun kaikki päivätoimintaryhmät on keskeytetty.  

Herkällä korvalla

Opiskelijat etenevät keskustelussa yhdessä laaditun lomakkeen turvin. Puheluissa kartoitetaan kotona pärjäämistä poikkeusoloissa sekä ohjataan ja neuvotaan tarvittavien palveluiden pariin. Puhelut tulevat numerosta 06 2525 3000.

Opiskelijat ovat saaneet jokaisesta kunnasta lyhyen luettelon, miten eri kunnat ovat järjestäneet esim. kauppa-asiointeja, mistä esim. saa noutoruokaa, että osaavat ohjata ihmisiä niissä.  Jos opiskelijalla herää huoli ihmisen pärjäämisestä, hän ilmoittaa siitä keskitetysti yhdelle Kuusiolinnan Terveys Oy:n palveluohjaajalle, joka vie asiaa eteenpäin.
-    Soinissa toimiva palveluohjaaja Hilkka Palomäki toimii koordinaattorina, ja hänelle opiskelijat raportoivat muutaman päivän välein soitoista, lähihoitajaryhmän opettaja Tiina Kivinummi kertoo.

Opettajan ideasta liikkeelle

-    Idea tähän lähti siitä, kun soitin Ähtärin palveluohjaajalle ja kysyin, voisivatko opiskelijat tehdä jotain konkreettista ja hyödyllistä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, kertoo Tiina Kivinummi.  
Opiskelijoiden puhelintyöhön on varattu keskimäärin 2h/päivä. Puhelintyöllä opiskelijat saavat kartutettua osaamista Verkostoissa toimimisessa ja Palveluihin ohjauksessa. Molemmat kokonaisuudet kuuluvat Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan opintoihin.

 

Tee työtä, jolla on merkitys!

Kiinnostuitko? Katso Sedussa alkavat lähihoitajakoulutukset täältä