Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
27.2.2019

Ammattilainen sitoutuu lomallaankin

Hoikka_440x480px.jpg Jussi Hoikka Fazerin Food Servicesin Gastro Chef Helsingistä

Fazerin kokki opettamassa Sedun kokkiopiskelijoita

Sedusta valmistunut mestarikokki Jussi Hoikka, nykyinen Fazer Food Servicesin Gastro Chef Helsingistä, vietti lomaviikkonsa opettamassa ensimmäisen vuoden kokkiopiskelijoita. Opetusravintolan asiakkaat saivat nauttia Hoikan ja opiskelijoiden valmistamista herkullisista lounaista viikon ajan ja pääsivät juttelemaan Hoikan kanssa. Opiskelijoille kohtaaminen avasi myös mahdollisuuksia työllistyä Fazerille.

-Opiskelijoiden kanssa on käyty läpi reseptejä, suunniteltu ruokalistoja ja he ovat saaneet tuhdin paketin tietoa kokin ammatista sekä mahdollisuudesta tulla Fazerille työssäoppimaan, kertoo Hoikka. Fazer kouluttaa myös itse uutta henkilökuntaa mm. Kokki trainee –ohjelmalla, joka on 18kk kestävä oppisopimuskoulutus. Nostalgiset fiiliksethän sitä on näin monen vuoden jälkeen palata opiskelupaikkaansa ja virkistävää. Opiskelijat ovat innoissaan, kun saavat tehdä vähän erilaista juttua.

Kokki on mukana asiakaspalvelutyössä

Opetusravintola täyttyy asiakkaista lounasaikaan ja Hoikka vastaa asiakkaiden kysymyksiin, mm. mistä raaka-aineista lounas on tehty ja onko tässä käytetty sokeria, kun on niin maukasta. –Nykyajan kokki ei ole enää pelkästään keittiössä. Kokki on mukana, minkä töiltään ehtii, asiakkaiden palvelemisessa ja pyrkii omalta osaltansa parantamaan asiakaskokemusta. Kokki käy varmistamassa, että asiakkaalla on kaikki hyvin, ruokailun lomassa. Meillä Fazerilla on 3300 innostunutta ja rohkeaa ihmistä, jotka tarjoavat 30 miljoonaa ravintolaelämystä. Nykyään asiakkaat ovat trenditietoisia ja tietävät mitä haluavat. Trendit vaihtelevat ja vegaanisuus on nyt aika paljon esillä. Henkilöstö- ja kouluruokailu ovat murroksessa, tehdään enemmän torimaista ruuan esille laittoa ja käytetään paljon tuoreita kasviksia.

Seikkailijan luonne ei ole haitaksi kokille

-Rohkeasti kannattaa lähteä mukaan koulutukseen ja käydä kokeilemassa mitä ala käytännössä on, kehottaa Hoikka uusia opiskelijoita. Mielestäni kokilta vaaditaan vähän seikkailijan luonnetta, kovapäisyyttä ja rohkeutta. Ruoka-aineallergiat eivät ole esteenä alalle pääsyssä. Pääkaupunkiseudulla on hyvin saman tyyppisiä kokin paikkoja auki kuin täällä Etelä-Pohjanmaalla, mutta työpaikkoja on enemmän ja palkka on isompi. Toki asumiskustannukset ovat isommat. Tällä hetkellä kokkeja on huonosti saatavilla, joka mahdollistaa myös sen, että itseään pystyy hinnoittelemaan.

Hoikka ja kokit.jpg