Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
5.6.2020

Elenius matkalla Euroopan huipulle

Silmälasipäinen nuori mies hymyilee autokorjaamossa Rauhallisen ja jämptin asenteen omaava Henri Elenius odottaa innolla tulevia Euroopan mestaruuskilpailuja.

Euroopan ammattitaidon mestaruuskilpailu EuroSkills kisataan tammikuussa 2021 Grazissa. Kovatasoiseen kilpailuun tulee omien alojensa kansalliset huiput, ja osallistujia on maailmanlaajuisesti. Sedusta vuonna 2016 valmistunut Henri Elenius lähtee edustamaan Suomea autonasennus-lajissa!

Kilpailu oli tarkoitus pitää tämän vuoden syyskuussa mutta koronatilanteen vuoksi siirrettiin pidettäväksi ensi vuoden puolella. – Tämä antaa lisää aikaa valmentautumiseen, Henrin valmentaja ja Sedu autoalan opettaja Jani Mikkilä toteaa positiivisella mielellä.

Alan huippuja Henrin tukena

EuroSkills Suomen maajoukkueeseen kuuluvien kilpailijoiden yhteisiä maajoukkueleirejä on pitänyt perua niin ikään vallitsevan korona-tilanteen vuoksi. Henri on kuitenkin jatkanut ammatillista kilpailuun valmistautumista lähes normaaliin tapaan.

Yksin hän ei kuitenkaan ole. Valmentaja Mikkilä, Skills Finlandin lajivastaava, lajiekspertti, huippuvalmennuspäällikkö sekä AKL:n Jouko Sohlberg ovat tavanneet etäyhteyden välityksellä. – Suunnittelimme yhdessä Henrin valmentautumiseen liittyviä asioita sekä kävimme läpi taloudellista puolta. Sovimme myös säännöllisistä jatkotapaamisista, Henrin ammatillisesta valmentautumisesta vastaava Mikkilä kertoo.

Ahkera nuori mies

Henri Elenius asuu Jepualla ja tekee päivätöikseen kunnossapitoasentajan töitä Mirka Oy:llä. Sivutyönään hän pyörittää omaa autokorjaamoaan. Kun tähän lisää vielä huipputason kilpailuun valmentautumisen, voi sanoa, että kyseessä ei ole mikään toimeton nuorimies.

- Ostin myös juuri oman omakotitalon, jota kunnostan, Henri kertoo kaiken huipuksi.

Miten on mahdollista, että tähän kaikkeen löytyy aikaa ja riittääkö sitä myös valmentautumiseen? - Aikaa löytyy, kun sille on tarvetta, Henri tuumaa ykskantaan. Ja jatkaa innostuneeseen sävyyn Mikkilälle kertoen: – Haluan harjoitella myös itse kilpailutilannetta, missä asiat on tehtävä tietyssä järjestyksessä.

Innostusta ja motivaatiota Henrillä ainakin riittää, ja niin - priorisoimaanhan oppii käytännön niin sanellessa. Jämptin kuuloisen miehen sanaa on pakko uskoa.

LUE TÄÄLTÄ TARKEMMIN HENRIN EUROSKILLS-VALMISTAUTUMISESTA JA AJATUKSISTA KISAAN LIITTYEN