Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
6.9.2019

Erja Mäki-Filppula valittiin vuoden yrittäjyysopiskelijaksi

Mäki-Filppula_Lassila_Risikko_440x400.jpg Kunniakirjan ja stipendin Erjalle luovutti Sedusta Hellevi Lassila ja E-P:n Yrittäjistä Heikki Risikko

Vuoden Yrittäjyysopiskelijaksi valittu kauhajokinen Erja Mäki-Filppula suoritti Sedussa oppisopimuksella Yrittäjän ammattitutkinnon työnsä ohessa. –Koulutuksessa sain uusia keinoja toteuttaa asioita ja lisää innostusta työhöni sekä palon kokeilemaan uusia juttuja, kertoo omalla toiminimellä projektimyyntiä Lennol Oy:lle ja Amelia-keittiölle tekevä Mäki-Filppula.

-Tuttavani ehdotti minulle hakeutumista Ilmajoen Seduun sisustusartesaanikoulutukseen. Aluksi ajattelin, että en nyt enää opiskele, mutta kun hän useamman kerran asiasta mainitsi, kiinnostuin ja lähdin mukaan koulutukseen. Tästä kaikki alkoi.

 -Työssäoppimisjakson suoritin Jalasjärvellä Lennolilla ja siitä jatkoin Lennolin Kauhajoen PopUp-myymälän vetäjäksi. Sen jälkeen ryhdyin tekemään omalla toiminimellä Lennollille projektimyyntiä ja samalla jatkoin opiskelua Sedussa suorittamalla Yrittäjän ammattitutkinnon. Tällä hetkellä suunnittelen ja myyn Lennolin tekstiilejä mm. yleisiin tiloihin. Työ on mielenkiintoista ja monipuolista ja välillä teen asennuskeikkaa. Ensi viikolla lähden Tornioon asentamaan myymiäni verhoja. Kangas on halpa ja helppo elementti muuttaa nopeasti kodin ja yleisten tilojen sisustusta. Tekstiileillä on helppo muuttaa tunnelmaa kohteen mukaan.

-Lisäksi suunnittelen ja myyn isojokista Amelia-keittiötä. Trendinä on tällä hetkellä mustat keittiökaapit ja vaaleat seinät ja lattiat sekä hyvä valaistus. Varsinkin nuoret haluavat keittiöönsä ns. aamiaiskaapin, jossa kahvinkeitin, leivänpaahdin ja leipäalusta ovat näppärästi saatavilla, mutta tarvittaessa piilossa.

Aikuisena opiskelusta saa enemmän irti

-Yllätyin positiivisesti saamastani stipendistä ja vuoden yrittäjyysopiskelija tittelistä, hymyilee Mäki-Filppula. Työ ja opiskelu piti kiireisenä, mutta kun aikuisena lähtee opiskelemaan, niin se on aivan erilaista. Siihen panostaa ja keskittyy eri lailla kuin nuorena ja siitä saa enemmän irti, kun asia oikeasti kiinnostaa. Suosittelen opiskelua ja yrittäjyyttä kaikille.

-Erja on yrittäjähenkinen asioihin tarttuja. Hän on yrittämisessä kehittämishaluinen vieden antia omaan toimintaansa, kertoo Sedun yrittäjyysalan opettaja Päivi Katajamäki. Lisäksi valintaan vuoden yrittäjyysopiskelijaksi vaikutti myös hänen aktiivisuus ja oma-aloitteisuus opinnoissa.