Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
28.5.2019

Eskoo ja Sedu solmivat kumppanuussopimuksen

Lepola-Nummi-Lassila.jpg Reija Lepola (vas.), Jouni Nummi ja Hellevi Lassila uskovat yhteistyön voimaan. Kumppanuussopimus on työväline, joka mahdollistaa osaamisen ja toiminnan kehittämisen suunnittelun pitkällä aikajänteellä.

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo ja Sedu ovat solmineet kumppanuussopimuksen. – Kumppanuussopimus on pitkäjänteinen yhteistyösopimus, joka tukee toiminnan aktiivista ja ennakoivaa kehittämistä. Kun kanssakäyminen on tiivistä sekä viitekehys ja toimintakulttuuri yhteisiä, asiantuntijoidemme välille muodostuu yhteinen kieli, joka tekee vaativiinkin osaamistarpeisiin vastaamisesta mahdollista, Eskoon johtaja Jouni Nummi kertoo.

Kumppanuussopimus sisältää 15 kohdan toimenpidesuunnitelman, jotka toteuttamalla tehdään tällä hetkellä ajankohtaisista ideoista totta. Toimenpiteillä mm. varmistetaan osaavan työvoiman saatavuutta, kehitetään sähköistä toimintakulttuuria, kehitetään opiskelijoiden ohjausta ja työelämässä oppimisen tapoja sekä viedään erityisen tuen osaamista Eskoosta Seduun.

– Näin rakennamme kumppanuussopimuksen vauhdittamana win-win –tilanteen, josta hyötyvät ennen kaikkea asiakkaat, Nummi sekä rehtori Reija Lepola ja vararehtori Hellevi Lassila toteavat.

 

Pidetään organisaation osaaminen lyönnissä

Laki velvoittaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset huolehtimaan oman osaamisensa ajantasaisuudesta.
– Haluamme rakentaa henkilöstölle puitteet, joissa lain mukanaan tuomista velvoitteista on helppo huolehtia. Tämän lisäksi on ollut ilahduttavaa seurata, millaisella draivilla henkilöstömme on vahvistanut osaamistaan tutkintoon johtavissa koulutuksissa.

– Tämä osoittaa ennen kaikkea henkilöstömme sitoutumista, lisää työssä viihtymistä ja on tukenut organisaatiomme valmistautumista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen.

Tällä hetkellä liki kolmannes Eskoon työntekijöistä opiskelee oppisopimuksella.

Nummen mukaan mahdollisimman moni Eskoon työntekijä halutaan houkutella yhteiseen osaamisen kehittämiseen heti työsuhteen alusta alkaen.
– Vakituisen koulutusyhteistyökumppanin kanssa osaamisen kehittämisestä tulee aiempaa pitkäjänteisempää.

– Meidän jokaisen velvollisuus pitää oma ja organisaation osaaminen lyönnissä. Yhteistyössä Sedun kanssa haluamme varmistaa, että ammattiosaajat haluavat työskennellä Eskoossa myös tulevaisuudessa ja saamme houkuteltua taloon uusia osaajia.

– Kehittämällä yhteisiä toimintamalleja vahvistamme sosiaali- ja terveysalan vetovoimaa yhdessä työelämän kanssa, Hellevi Lassila päättää.