Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
21.4.2022

Etelä-Pohjanmaan Naisklubi ry teki merkittävän lahjoituksen Sedulle

10 000 euroa - Sedun vararehtori Hellevi Lassila hymyilee lahjoitussekki kädessään. Naisklubin puheenjohtaja Mirja Kujala ja sihteeri Liisa Kivistö ovat tehneet merkittävän lahjoituksen. Vararehtori Hellevi Lassila sai vastaanottaa Naisklubilta 10 000 euron lahjoituksen - puheenjohtaja Mirja Kujala ja sihteeri Liisa Kivistö, kulttuurin ja taiteen tukijoina.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun vararehtori Hellevi Lassila vastaanotti 10 000 euron rahaston Etelä-Pohjanmaan Naisklubilta.

- Rahaston tarkoitus on tukea ja kannustaa opiskelijoita opinnoissa, taiteissa ja kulttuurissa, painotti yhdistyksen puheenjohtaja Mirja Kujala.
Yhdistyksen periaatteiden mukaisesti tuki ja kannustus voidaan ohjata naispuolisille opiskelijoille ravitsemis-, talous- ja puhdistuspalvelualalla.

Rahaston pääomaa hoitaa Seinäjoen koulutuskuntayhtymän talousosasto, ja pääomaa on mahdollista kartuttaa Etelä-Pohjanmaan Naisklubi ry:n tai sen hyväksymän tahon toimesta. Rahaston varoja voidaan käyttää vuosittain 500–1500 euroa, ja stipendi on vähintään 200 euroa.

Esityksiä stipendin saajiksi voivat tehdä ravitsemis- ja talousalan sekä puhdistuspalvelualan opettajat ja koulutuspäälliköt. Päätökset stipendien jakamisesta tekee Sedun vararehtori, ja Etelä-Pohjanmaan Naisklubi pidetään tietoisena stipendin saajista ja myöntämisen perusteista.

Talouskoulusta Naisklubi tunnetaan

Naisklubi perusti Seinäjoen talouskoulun vuonna 1961, ja sitä ylläpidettiin Naisklubin voimin 16 vuotta. Elokuussa 1978 Talouskoulu siirtyi kaupungin omistukseen.
-    Yhteydet kouluun olivat tuolloin tiiviit mm. stipendilahjoitusten myötä. Tällä lahjoituksella jatkamme klubin perinteitä, Naisklubin puheenjohtaja Mirja Kujala toteaa.
-    Toivomme, että stipendin saaja kokisi, että häntä arvostetaan. Stipendin saaja on hyvä opiskelija, jonka kulttuuriharrastusta halutaan tukea, Kujala kuvailee.

Kun koulutuskuntayhtymän uusi kampus rakennetaan, kiinteistössä tullaan huomioimaan Naisklubin alkuperäinen toiminta. Naisklubi hallituksessa on jo tehty alustava päätös seuraavasta merkittävästä lahjoituksesta, kunhan rakennushanke Seinäjoella pääsee etenemään.

Miten Naisklubi toimii?

Korona-aikana Naisklubin hallitus on kokoontunut rajoitusten salliessa, ja viralliset kokoukset on pidetty. Normaalioloissa Etelä-Pohjanmaan Naisklubi kokoontuu kuukausittain eri aiheiden ympärillä.
-    Vierailemme eri yrityksissä koko maakunnan alueella ja kuulemme asiantuntijoita. Teemme yhteisiä retkiä ja järjestämme erilaisia kulttuuritapahtumia. Yhdistykselle ovet avataan helpommin kuin yksityishenkilöille, ja teemme yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa, Mirja Kujala kertoo.  
-    Yhdistyksessä kohtaavat monen alan naiset, ja verkostoitumisessa on voimaa. Tervetuloa mukaan toimintaan kulttuurista ja eri alan asioista kiinnostuneet naiset, kannustaa puheenjohtaja Kujala.

Vierailukohteiden lista kuvaa yhdistyksen toimintaa: Kyrö Distillery, Mäntän Serlachius-museot, Anne Mattilan taidekahvila, Jokipiin pellava, Lennol, Rajun Torppa, Pirula, Maijan Wanha Navetta, Vanha Markki eläinten vanhainkoti, elokuvateatteri Matin Tupa, eduskuntatalo. Kun toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä yhdistyksen hallituksen jäseniin: Mirja Kujala (pj), Kaija Luoma (varapj.), Liisa Kivistö (sihteeri), Ulla Kukkanen (rahastonhoitaja) ja muut jäsenet Irma Arola, Miia Hautamäki, Anneli Lallukka, Marja-Terttu Saari sekä varajäsenet Leena Harju-Leppänen ja Ulla-Kaisa Kujanpää. Uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita.

Sunnuntaina 29.5. Etelä-Pohjanmaan Naisklubi järjestää Jyrkän kesäteatterissa konsertin, jossa esiintyvät Marita Taavitsainen ja Charlotta Saari säestäjänä Rami Loukola. Lippuja voi ostaa yhdistyksen jäseniltä ja mm. Kainaston nuorisoseuran Muru-jäätelökioskista.