Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
10.3.2021

Hovileipurista tilausleivontayrittäjäksi - uusi koulutus alan yrittäjille ja harrastajille

juhlaleivonnaisten tekeminen_480x440px.jpg

Juhlatilausleivonnaiset – uusi lyhyt koulutus alan yrittäjille ja harrastajille

Monet ihmiset harrastavat leipomista ja tekevät ystävilleen täytekakkuja, kääretorttuja, piirakoita ja muita herkkuja. Mielessä on voinut käydä ajatus jopa perustaa oma yritys.

Kotoa voi löytyä tilaa elintarvikehuoneistolle, jossa tuotteita voi valmistaa ja myydä. Kasvava trendi on myös toimitus verkkokaupan kautta, jolloin kevytyrittäjyys saattaa kiinnostaa.

Maakunnassa on myös paljon pitopalveluyrittäjiä, joilla on halua yrityksen laajentamiseen tai ammattitaidon syventämiseen.

-Näitä tarpeita vastaamaan kehitimme uuden Juhlatilausleivonnaiset -koulutuksen, kertoo idean kehitellyt Sedun lehtori Jarmo Paukku. Koulutus sopii mainiosti jo olemassa olevan osaamisen syventämiseen, kuin uuden oppimiseenkin. Kiinnostus konditoriatuotteiden valmistamiseen riittää. Takataskussa saattaa olla vaikkapa ihka oma leivontaresepti, jolloin tuotetta voidaan kehitellä myyntiä varten. Jos käden taitoja löytyy, yrittäjyysopinnot antavat tietoa ja rohkeutta perustaa tai laajentaa omaa yritystä.

Markkinointia ja yrittäjyyttä

-Koulutus sisältää viisi päivää yrittäjyysopintoja, jona aikana voidaan tehdä liiketoimintasuunnitelma, kertoo yrittäjyyden, esimiestyön ja johtamisen opettaja Päivi Katajamäki. Jos suunnitelma on jo olemassa, sen päivittäminen kannattaa, sillä välillä on hyvä istahtaa miettimään, mikä siinä omassa bisneksessä on järkevää ja kannattavaa. Esim. verkkokauppa antaa uusia mahdollisuuksia tuotteiden myyntiin. Koulutuksessa mietitään markkinointia ja tehdään laskemia, joista saa nopeasti apua talouden suunnitteluun.

Suolaista ja makeaa – huomioiden kaupalliset laatuvaatimukset

-Opintojen aikana oppii valmistamaan mm. suolaisia ja makeita leipomo- ja konditoriatuotteita eri tekniikoita käyttäen, kertoo elintarvikealan opettaja Päivi Puupponen. Opiskeluun kuuluu myös tuotteiden koristeleminen esteettisesti sekä tuotteiden pakkaus myyntiin huomioiden kaupalliset ja hygieniasäädösten mukaiset laatuvaatimukset.

-Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään kädentaitoja mm. erilaisten koristeiden valmistaminen sokerimassasta ja suklaasta sekä koneiden käyttötaitoa. Näitä taitoja opetellaan Sedun Törnäväntien opetusleipomossa.

-Olemme suunnitelleet koulutuksen siten, että sen pystyy suorittamaan työn ohessa. Lähipäivät ovat pääsääntöisesti kello kolmesta kahdeksaan 3-4 kertaa kuukaudessa. Puolisen vuotta kestävässä koulutuksessa pystyy suorittamaan osia elintarvikealan perustutkinnosta kuten konditoriatuotteiden valmistus ja yritystoiminnan suunnittelu ja saada niistä myös osatutkintotodistuksen. Myös yrittäjän oppisopimus on mahdollista. Ja jos opiskelu oikein tempaisee mukaansa, niin voi jatkaa koko tutkinnon suorittamiseen, jolloin valmistuu leipuri-kondiittoriksi. Perustutkinnon suorittaminen avaakin jo sitten ovia ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, kertovat Puupponen ja Paukku.

Katso koulutuksen tiedot tästä