Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
4.9.2020

Isojokinen Pia Jaakkola valittiin vuoden yrittäjyysopiskelijaksi

Heikki Risikko Yrittäjät.jpg Heikki Risikko E-P:n yrittäjistä, Pia Jaakkola ja Hellevi Lassila Sedusta palkitsemistilaisuudessa

-On tärkeää saada tehdä mielekästä työtä ja siksi aikuisenakin kannattaa opiskella, vaihtaa alaa tai ryhtyä yrittäjäksi, kertoo vuoden yrittäjyysopiskelijaksi valittu Pia Jaakkola. Opiskelu on nykyään helpompaa, kun on mahdollisuus monimuoto-opiskeluun ja opiskella voi kotoa päin. Koulutus kannattaa aina.

–Tein yhteensä 13 vuotta toimistotöitä puualan vientiyrityksissä myyntisihteerinä. Halusin kuitenkin tehdä elämässäni jotain muutakin. Sisustustrendin kasvaessa kävin Teakissa sisustaja-maalarikoulutuksen. Tein maalarin töitä, laatoitusta ja tapetointia. Vuosina 2010-13 perhe kasvoi kolmella lapsella. Lasten ollessa ihan pieniä, oli rankkaa saada heidät aamulla kuudeksi hoitoon ja mennä itse seitsemäksi töihin. Mietin, että olisi helpompaa, kun olisi oma yritys, niin ei tarvitsisi aina nousta aikaisin ja työviikkoa voisi jaksottaa itselle sopivalla tavalla.

-Äitiyslomien jälkeen toimin koulutyöntekijänä ja laitoshuoltajana Isojoen kunnassa. Työn ohessa suoritin Sedussa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon ja valmistuin toimitilahuoltajaksi. Se onnistui hyvin, vaikka lapset olivat pieniä, kun iltaisin pystyi verkossa tekemään etätehtävät omaan tahtiin. Valmistumisen jälkeen innostuin oman yrityksen perustamisesta.

Starttirahaa ja laaja-alaista tietoa

-Kotiapu Pia Jaakkolan perustin v. 2017 ja se tarjoaa siivous- ja remonttipalveluja. Starttirahan edellytyksenä oli liiketoimintasuunnitelman tekeminen. Hakeuduin jälleen Seduun ja tällä kertaa suorittamaan Yrittäjän ammattitutkintoa, jonka sain valmiiksi viime vuonna. Koulutuksen ohella tein koko ajan töitä. Koulutuksessa kävimme läpi mm. yritystoiminnan suunnittelua, yrityksen käynnistämistä sekä myyntiä ja markkinointia. Ammattitutkinnossa saa laaja-alaista tietoa ja tajuaa mistä yrittäjyydessä on kysymys. Erään lähipäivän aikana sain soiton, että minulle on myönnetty starttiraha. Uskon, että sen saamiseen vaikutti tämä koulutus.

Kannustuksella on suuri merkitys yrittäjäksi ryhdyttäessä

-Tutkinnon suorittaminen on antanut varmuutta työhöni. Tietää olevansa oikeilla raiteilla tekemisessään. Opiskeluaikana sai vertaistukea ja oman ryhmän kanssa keskusteltiin, mitä ongelmia kukin on kohdannut ja miten toimia. Myös kannustuksella on suuri merkitys. Sitä antaa muuten liian matalla kynnyksellä periksi. Itse en ole katunut yrittäjäksi ryhtymistä. On aina mielekästä tehdä itselle töitä. Yrityksen perustamista helpotti se, ettei tarvinnut tehdä investointeja. Alkuun pääsi omalla työpanoksella.

Kotiapua kaikenlaisiin töihin

Yrittäjän päivät venyvät pitkiksi ja viikonloput kuluvat työn merkeissä. -Palvelujeni myynti kasvaa koko ajan ja ostin hiljattain lopettavan siivousalan yrittäjän koneet ja laitteet. Työskentelen noin 50-100 km:n säteellä, mutta teen keikkaa kauemmaksikin.

-Teen töitä yksityisille ja yrityksille. Suupohjan liikelaitoskuntayhtymälle teen siivousta ja autan vanhuksia palveluseteleiden tuottajana. Auttaessa yksinäistä vanhusta ja huomaa hänen ilahtuvan, tuntee olevansa hyödyksi. Teen myös talojen sisäremonttitöitä. Lisäksi toimin isännöitsijänä kolmessa taloyhtiössä.

-Kesällä työllistävät talojen ulkomaalaukset. Joulua ja juhannusta ennen kotitalouksien siivoustyöt. Kesälomaa en ehdi pitää, mutta panostamme syyslomaan, kun lapsillakin on silloin lomaa.

Jaakkola on koulutusmyönteinen osaamisen kehittämisessä

-Pia on hankkinut vahvan ammattitaidon kotipalveluyrittäjyyteen eri alojen työkokemuksen ja monipuolisen ammatillisen kouluttautumisen avulla, kertoo valintaperusteista Sedun opettaja Päivi Katajamäki. Hän on saanut jo vankan jalansijan Isojoella yritystoiminnalleen.

 -Olen iloisesti yllättynyt saamastani stipendistä ja vuoden yrittäjyysopiskelija tittelistä, sanoo Jaakkola. Tuntuu hienolta saada opiskelusta tunnustusta. Olen kiitollinen kaikille Sedun kouluttajille saamastani tuesta.

Kiinnostaako sinua yrittäjyys?