Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
4.11.2020

Isokyröläinen yrittäjä Jari Tuurinkoski Metsä-Tuurinkoski Oy:sta paras työpaikkaohjaaja

Tuurinkoski_Jari.jpg Jari Tuurinkoski

Suomen Oppisopimusosaajat ry palkitsi neljännen kerran oppisopimuksessa ansioituneita tahoja. Isokyröläinen yrittäjä Jari Tuurinkoski Metsä-Tuurinkoski Oy:sta palkittiin vuoden 2020 valtakunnallisesti parhaaksi työpaikkaohjaajaksi. Suomen Oppisopimusosaajat ry:n hallitus valitsi yhdessä valintaraadin kanssa palkintojen ja kunniakirjojen saajat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista. Raati totesi, että kilpailu oli jälleen kovatasoinen. Kaikki osallistujat, palkitut ja kunniamaininnan saajat ovat hyviä oppisopimuskoulutuksen laaja-alaisten mahdollisuuksien puolesta puhujia.

Jari Tuurinkoski on työllistänyt oppisopimuksella kaksi nuorta suoraan peruskoulun jälkeen. Jarilla on realistinen käsitys työpaikkaohjaajan roolista ja miten ohjaajalta vaaditaan ohjausosaamista sekä osaamista perehdyttää tuottavan ja turvalliseen työhön. Kalliiden metsäkoneiden käyttö, joissa on uutta teknologiaa, vaatii asiantuntevaa perehdyttämistä.

Työpaikkaohjaajat ja mentorit -sarjassa palkittiin myös mentoripari Pirjo Haikola ja Jorma Ketola Oulusta (Koulutuskuntayhtymä OSAO). Kunniamaininnat myönnettiin työpaikkaohjaaja Marja Ahoselle Helsingistä (Helsingin kaupunki, Stadin ammatti- ja aikuisopisto) ja mentori Kati Haikola-Mehtälälle Tampereelta (Tampereen Aikuiskoulutuskeskus).

Vuoden 2020 oppisopimusopiskelijana palkittiin kaksi opiskelijaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja suorittanut Miska Mikkonen Turusta (Länsirannikon Koulutus Oy WinNova) ja logistiikan perustutkinnon, autonkuljettaja suorittanut Matias Tyystälä Torniosta (Ammattiopisto Lappia).

Vuoden 2020 työnantaja -palkinto jaettiin kahdessa kategoriassa: alle 20 henkilöä työllistävä yritys ja yli 20 henkilöä työllistävä yritys. Voittajat ovat Tampereen Pienrakennus Oy Tampereelta (Tampereen Aikuiskoulutuskeskus) ja HUS Asvia Helsingistä (Helsingin kaupunki, Stadin ammatti- ja aikuisopisto). Lisäksi myönnettiin yli 20 henkeä työllistävien työnantajien sarjassa kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saajat ovat Pirkanmaan Voimia Oy (Tampereen seudun ammattiopisto Tredu) ja Boliden Harjavalta Oy (Länsirannikon Koulutus Oy WinNova).

Yrittäjäoppisopimusopiskelijan palkinto meni Kajaaniin yrittäjä Anni Yli-Lonttiselle (Kajana Club Oy /Kainuun Ammattiopisto, KAO). Lisäksi myönnettiin kaksi kunniamainintaa ja ne menivät Hyvinkäälle yrittäjä Heidi Karhulalle (Heidin Verhoomoverstas /HYRIA) ja Kontiolahdella toimivalle yrittäjälle Jonathan Carle (Vivaret Oy/ Koulutuskuntayhtymä Riveria).

Palkintojen ja kunniamaininnan saajat julkaistiin Oppisopimuswebinaarissa 4.11. 2020. Palkinnot ja kunniakirjat luovutetaan kilpailuun lähettäneiden koulutuksen järjestäjien toimesta. Kunniakirjat on allekirjoittanut opetusministeri Li Andersson.