Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
23.5.2019

Jännitys säilyy Taitajassa loppuun saakka

EssiKeski-Korhonen_6446_440x480.jpg Maalaus ja tapetointi -lajissa Essi Keski-Korhonen ahkeroi. Kilpailijoilla on eri työjärjestys, joten lopputulos paljastuu klo 12, kun kisat ovat ohi.

- Kilpailu on haastavaa ja salamyhkäistäkin, huokaa Sedun joukkueenjohtaja Teemu Joensuu. Kilpailijat ovat saaneet tuomareilta kahden ensimmäisen kisapäivän päätteeksi tietää vain omat pisteensä. Kilpailu koulutuksenjärjestäjien välillä on aitoa eikä omien pisteistä puhuta.

- Aikatehtäviä on ollut paljon. Nuoret ovat tottuneet tekemään tarkasti ja hyvin. Nopeus kehittyy toistojen ja työn kautta mutta aika on selkeä mahdollisuus saada eroja kilpailijoiden välille, kommentoi Joensuu.

Kuljetuslogistiikan muuttotehtävässä Sedun Miro Hirsimäki (kuvassa) ei ehtinyt saada tehtävää valmiiksi. Metsäkoneen käytössä Eetu Venesoja sai telaketjut vaihdettua mutta ei enää ehtinyt ajaa metsäkonetta ruutuun.

Sen sijaan Tietokoneet ja -verkot -lajissa Sedun taitaja Matias Haapaniemi oli tyytyväinen toiseen kilpailupäiväänsä: täydellistä työtä!

Pettymyksiä pakko sietää


-    En kyllä ikinä osta Nissania, tiuskaisi Henri Hakola, kun vianetsintä ei sujunut toivotulla tavalla.
Teemu Joensuu löytää tästäkin positiivista: Pettymyksen tunne kertoo hyvästä valmistautumisesta ja oikeanlaisesta kilpailuvietistä.
-    Kilpailuaikaa on torstaihin klo 12 saakka, ja siihen saakka on mahdollisuus kerryttää pisteistä. Eteenpäin, kohti uusia tehtäviä, kannustaa Joensuu.

Logistiikka_tyota_MiroHirsimaki_6557.JPG


Huikea taso


Kilpailijoiden taso on huima. Jokainen ammattialansa nuorista kilpailijoista on edennyt alalla nopeasti todelliseksi taitajaksi.

Lähihoitaja-lajissa Sedun taitaja Niilo Turja osoitti olevansa ehdottomasti omalla alallaan ohjatessaan lapsia ja antaessaan ensiapua. Rauhallinen toiminta vakuuttaa!

Taitaja2019-tapahtuma huipentuu Joensuussa tänään klo 16 alkavaan palkintojenjakoon ja päätösjuhlaan. Lajien tulokset saadaan tietää palkintojenjaossa.