Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
29.5.2019

Jonna Isoaho ja Milja Onnela: Ammattiin valmistuvien juhlapuhe

Kampaus_440x480.jpg

Millainen on nuoren opiskelijan polku ammattiin? Tänään parturi-kampaajiksi valmistuneet Jonna Isoaho ja Milja Onnela (myös yo-tutkinto) palaavat juhlapuheessaan ensimmäisiin opiskelupäiviin. Tunnistatko tuon epävarmuuden itsessäsi uuden edessä? Pystytkö jakamaan tuon oppimisen ilon?

"Arvoisa juhlayleisö, opettajat ja kaikki me vastavalmistuneet opiskelijat!

Vihdoinkin tämä päivä ja hetki koitti. Valmistujaispäivä.

Kolme vuotta sitten me aloitettiin hiusalan opinnot täällä koulussa täysin tietämättöminä tulevaisuudesta. Toisaalta tuntuu, että siitä on vasta tosi vähän aikaa, mutta oikeasti ollaan kuljettu pitkä ja ennen kaikkea opettavainen matka tähän päivään saakka.

Ensimmäisenä päivänä kaikki oli uutta ja jännittävää. Meidän kahden oli helppo tulla uuteen kouluun, koska me ollaan tunnettu toisemme kerhosta asti. Molemmilla oli joku, keneen turvautua kaiken vieraan keskellä.

Ensimmäiset päivät luokan kesken oli pelottavia ja kiusallisia. Kaikki oli vielä niin vieraita toisilleen, ettei kukaan uskaltanut puhua mitään. Jäänrikkojana toimi luokanvalvojan Margitin puhelimen soittoääni, joka oli Vesa-Matti Loirin esittämän hahmon Tyynen laulu Pimpeli pom. Koko luokka repesi nauramaan, kun se alkoi soida keskellä hiljaista tuntia.

Siitä hetkestä lähtien luokka alkoi rentoutua ja tutustua toisiinsa. Ensin syntyi kuppikuntia, mutta lopulta luokan ryhmähenki oli hyvä ja kaikki osasivat työskennellä toistensa kanssa.

Ihan ensimmäisinä koulupäivinä kaikkia jännitti todella paljon. Onneksi meillä oli aina tsemppaavat opettajat auttamassa. Kaikki meidän opettajat on tosi erilaisia, mutta omilla piirteillään erinomaisia opettajia. Opettajien kanssa on itketty ja naurettu paljon, mutta ennen kaikkea jokainen opettaja on panostanut meidän oppimiseen sekä tulevaisuuteen.

Työssäoppiminen oli meidän opinnoissa todella suuressa roolissa. Jo ensimmäisestä työpäivästä lähtien jokainen näki, millaista liiketyö oikeasti on. Jokainen työssäoppimispaikka on ollut omanlaisensa ja työkaverit erilaisia. Siitä me olemme tykänneet.

Asiakaspalvelu oli pelottavin asia aloittaa koko koulun aikana. Ensimmäiset asiakastyöt jännittivät todella paljon, ja tuntui, ettei siitä tule yhtään mitään. Nyt kolmen vuoden jälkeen me ollaan kehitytty noista ensimmäisistä päivistä todella paljon. Me ollaan ylpeitä sekä itsestämme, että muista meidän luokkalaisista. Jokainen meistä on kehittynyt eri osa-alueilla ihan huikeasti.

Me halutaan kiittää jokaista, joka on edesauttanut meidän valmistumista. Erityisesti tsemppaavia luokkakavereita, ihania opettajia, kannustavaa kotiväkeä ja koko koulun henkilökuntaa.

Loppuun haluamme jakaa kaikille vastavalmistuneille opiskelijoille yhden elämänohjeen, jonka saimme eräältä työssäoppimisohjaajalta: Niin paljon kuin hän meitä opettaakin, opetamme me myös häntä. Vaikka me nyt paperit saatiinkin, me ei olla ikinä oikeasti valmiita. Tästä se oppiminen vasta alkaa.

Vielä kerran paljon onnea ja myötätuulta meille valmistuneille ja aurinkoista kesää kaikille!"

Kaikki-valmiina_700x590.jpg