Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
4.2.2020

Kasvatus- ja ohjausalan opiskelu siivittää eteenpäin

Hyvästä ohjauksesta hyötyy niin nuori kuin aikuinen. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto kasvattaa tietoja ja kehittää taitoja. Hyvä ohjaus selkiinnyttää ajatuksia. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto lisää tietoa ja kasvattaa taitoja ohjata.

Sedu tarjoaa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon nyt kaksi osaamisalaa – uutta on ohjauksen osaamisala, paljon tutumpi on koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajia kouluttava osaamisala.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, ohjauksen osaamisala

Koulutus alkaa 10.3.2020

Mihin työhön tästä koulutuksesta on hyötyä?

-    Jos toimit etsivässä nuorisotyössä, työvalmennuksessa, työpajoilla, työllistämistä edistävissä palveluissa tai muualla, jossa tehdään työtä nuorten tai aikuisten ohjauksen parissa, ja haluat kehittyä ohjaus- ja asiakastilanteissa ja saavuttaa samalla tutkinnon työn ohessa, koulutus on juuri sinulle, vastaa opettaja Mika Nurminen.

Koulutus sopii henkilölle, joka on kiinnostunut kasvatus- ja ohjausalasta. Eduksi katsotaan kokemus ohjaustyöstä.
-    Toimitpa julkisella tai yksityisellä sektorilla, järjestöissä tai muissa kasvatus- ja ohjaustyötä tekevissä organisaatioissa, nyt on mahdollisuus päivittää osaamista ja verkottua. Tutkintotodistus osoittaa sinun olevan ammattilainen työssäsi, Nurminen kannustaa.


Koulutus työn ohessa

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon voi suorittaa kokonaan tai vain osan tutkinnosta. Ohjauksen osaamisala on tarkoitettu suoritettavaksi työn ohessa; kaksi teemapäivää kuukaudessa, ja niihin voi osallistua myös verkon välityksellä. Teemapäivien sisältöjä ovat mm. Aikuisten osaamisen edistäminen, Työvalmennusprosessissa toimiminen, Digitaalinen toimintaympäristöt, Yksilöohjauksen menetelmiä.

Ohjauksen osaamisalaan voi liittää valinnaisia opintoja muista osaamisaloista esim. koko tutkinnossa yhtenä valinnaisena tutkinnon osana on esim. monikulttuurisuustyö, Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä.

Taito ohjata kasvaa


-    Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto ja nimenomaan ohjauksen osaamisala, pätevöittää vaativiin asiakas- ja ohjaustilanteisiin. Opiskelun myötä jokainen hankkii lisää taitoa hyödyntää monialaista verkostoa ja elinikäistä ohjausta omassa työssään, Mika Nurminen vakuuttaa.

Ohjauksen osaamisalan opinnoilla hankkii lisää ohjausosaamista yksilöiden ja ryhmien ohjaamiseen, elinikäisen ohjauksen toteuttamiseen elämänvaiheen muutostilanteissa, esim. työllistymisvaiheessa.

-    Koulutuksessa oppii hallitsemaan vaativia ohjaus- ja asiakastilanteita eri-ikäisten tai eri elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa. Kun oppii tuntemaan palveluverkostot, pystyy hyödyntämään niitä työssään, pohtii Mika Nurminen.

HOKS, henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, tarjoaa mahdollisuuden muodostaa omien tavoitteiden mukainen tutkinto. Ammattitutkinto takaa myös jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Tsekkaa myös se toinen!

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja