Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
28.1.2021

Kehitysvammaisten muistisairauksien varhainen havaitseminen on tulevaisuuden toimintamalli

Palapeli 400x480px.jpg

Eskoon ja Sedu toteuttaa yhteistyönä uuden koulutuksen Kehitysvammaisuus ja muistisairaudet

Muistisairauksiin viittaavia oireita on vaikeampi havaita kehitysvammaisilla henkilöillä. Heidän eliniän ennusteensa on kohonnut huomattavasti ja liian usein muistisairaus jää huomaamatta tai oireet liitetään kehitysvammaisuuteen. Muistisairaus heikentää kehitysvammaisen henkilön toimintakykyä. Tämän vuoksi varhainen tunnistaminen ja diagnosointi sekä hoito ovat tärkeitä.

-Eskoo haluaa jakaa asiantuntemustaan ja olla kehittämässä omalta osaltaan alan koulutusta sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle, kertoo kuntayhtymän johtaja Kaija Metsänranta. Koulutusyhteistyö Sedun kanssa antaa mahdollisuuden laadukkaiden kehitysvamma-alan koulutusten tarjoamiseen. Kehitysvamma-alan koulutusten avulla osaaminen ja tieto lisääntyvät ja siten voidaan taata myös tulevaisuudessa laadukkaat kehitysvammapalvelut.

-Sedu näkee koulutusyhteistyön Eskoon kanssa erinomaisena mahdollisuutena vahvistaa alan koulutustarjontaa niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti, sanoo Sedun vararehtori Hellevi Lassila. Kehitysvammaisuus ja muistisairaudet -koulutus alkaa helmikuussa ja se on toteutettavissa sekä lähiopetuksena että verkko-opiskeluna. Tämä on ensimmäinen yhdessä toteutettava koulutus ja kevään aikana on tulossa lisää koulutuksia myös muista aihealueista.

Eskoo ja Sedu tiivistävät yhteistyötä sosiaali -ja terveysalan työntekijöiden koulutusten toteuttamisessa 

Seinäjoella toimivassa Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymässä on viime vuosina tehty määrätietoista työtä kehitysvammaisten palveluiden kehittämisessä. Osaamisellaan Eskoo on yksi Suomen johtavia asiantuntijaorganisaatioita kehitysvamma-alalla. Tätä osaamista Eskoo on jalkauttamassa yhdessä Sedun kanssa kouluttamalla sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä. Sedu on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka haluaa uudistaa ja vahvistaa koulutustarjontaansa tällä yhteistyöllä.

Kehitysvammaisuus ja muistisairaudet -koulutus 15.-16.2.21