Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
24.3.2021

Kehitysvammaisuus ja muistisairaudet – uusi koulutus sosiaali- ja terveysalan työntekijöille

kehitysvammaisuus2.jpg

Muistisairauksiin viittaavia oireita on vaikeampi havaita kehitysvammaisilla henkilöillä, kertoo kuntoutussuunnittelija ja fysioterapeutti Anu Sorvisto Eskoosta.

Kehitysvammaisten eliniän ennuste on kohonnut huomattavasti ja liian usein muistisairaus jää huomaamatta tai oireet liitetään kehitysvammaisuuteen. Muistisairaus heikentää kehitysvammaisen henkilön toimintakykyä. Tämän vuoksi varhainen tunnistaminen ja diagnosointi sekä hoito ovat tärkeitä.

Kehitysvammaisuus ja muistisairaudet -koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja kaikille kehitysvammaisten parissa työskenteleville. Se koostuu kahdesta eri osiosta. Ensimmäisessä osassa lisäät omaa tietouttasi perusmuistisairauksista. Paneudut syvemmin kehitysvammaisten muistisairauksiin, varhaiseen tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn sekä tutkimiseen.

Koulutuksen toisessa osassa käymme läpi, millaista elämä on muistisairaan kehitysvammaisen kanssa ja miten tuemme sairastunutta sekä hänen läheisiään. Pohdimme vuorovaikutusta ja kohtaamista sekä millainen on muistiystävällinen ympäristö, ja mitä tulee ottaa huomioon kuntoutuksessa, kertoo koulutuksen vetäjänä toimiva Sorvisto.

Koulutuksen toteuttavat Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo sekä Sedu yhteistyössä.

Hae koulutukseen mukaan tästä: