Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
8.8.2018

Koneet vievät opiskelijaa ja opettajaa maailmalle

Tyot_JaniPaananen_AlexAlvarez_440x480.jpg

Kun opiskelija haluaa lähteä maailmalle opiskelemaan kansainväliseen ympäristöön, Sedussa kannustetaan ja autetaan matkaan. Myös opettaja Jani Paananen pääsi ohjauskäynnille Espanjaan.

Alex Alvarez opiskelee Sedussa kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa. Hän on kotoisin Espanjan Fuengirolasta mutta on asunut Suomessa jo kymmenisen vuotta. Hänelle on tärkeää oppia ammattisanastoa myös espanjan kielellä. Alvarez työskenteli kuukauden verran espanjalaisessa metallialan yrityksessä ACS Convertidores, joka kunnostaa automaattivaihteistojen turbiineja.

Tsekkaa, mihin opettaja Jani Paananen kiinnitti huomiota espanjalaisyrityksessä?

Mitä eroja työturvallisuudessa huomasit?
-    Mielestäni ei mitään merkittäviä eroja, jos mietitään, kuinka asiat toimii täällä kotimaassa. Kyseisessä yrityksessä oli erittäin siistiä, tavarat omilla paikoillaan ja henkilösuojaimia käytettiin. Työvaatetus oli kevyempi, koska heinäkuu on Etelä-Espanjassa yksi lämpimimpiä kuukausia.

  Millaisia työtehtäviä opiskelijalle osoitettiin ja miten häntä ohjattiin?

-    Oppimiseen ja työtehtäviin liittyvistä asioista oli keskusteltu jo ennen työssäoppimisen alkua, joten ne oli hyvinkin selkeät. Alex kävi kuukauden aikana läpi kaikki työvaiheet, joita kyseisten turbiinien kunnostamiseen liittyy. Tätä kautta hän sai hyvän näkemyksen ja kokemuksen siitä, millaista tietoa ja millaisia taitoja erikoisosaamista vaativa työ tarvitsee.

Miksi opiskelijan kannattaa hakea työssäoppimispaikkaa ulkomailta?
-    Kaikki kokemukset, positiiviset ja negatiiviset on mielestäni hyviä tulevaisuutta ajatellen. Tutustumalla ja kokeilemalla jotain tutusta ja turvallisesta poikkeavaa huomaa, kuinka asioita hoidetaan toisaalla ja toisella tavalla.

Miksi opettajan kannattaa käydä ohjaamassa ulkomailla?
-    Mielestäni juuri samojen asioiden vuoksi kuin opiskelijoidenkin kannattaa hakeutua ulkomaille, jos mahdollisuus tulee.

Mitä käynti antoi sinulle?
-    Kokemuksia ja näkemyksiä (kulttuuri, yritykset) myös Alexin kanssa tuli juteltua työpäivien ulkopuolella niitä näitä ja sitä kautta tutustuimme hyvin toisiimme. Yrityksen kanssa keskusteltiin työssäoppimisesta myös jatkossa.

Huom!

Myös sinä voit opiskella kone- ja tuotantotekniikkaa, metallialaa Lapualla, Seinäjoella tai Ähtärissä - katso tarjontamme juuri nyt

JaniPaananen_AlexAlvarez_440x480.jpg

Opiskelija Alex Alvarez ja opettaja Jani Paananen - kielitaito on suuri rikkaus!