Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
24.4.2020

Koulutus kasvattaa parasta pääomaa – omaa osaamista

Työvoimakoulutukset ja valmennukset näkyvät tulevina viikkoina myös Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen sekä yhteistyökumppaneiden sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteilla #yhdessäeteenpäin ja #suuntanatulevaisuus Työvoimakoulutukset ja valmennukset näkyvät tulevina viikkoina myös Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen sekä yhteistyökumppaneiden sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteilla #yhdessäeteenpäin ja #suuntanatulevaisuus

Lomautus, TE-toimiston asiakkuus - huoli tulevaisuudesta ja toisaalta yllättäen enemmän aikaa. Lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamista.

Tänä keväänä koulutukset on mahdollista suorittaa pääosin etänä verkossa.

Investoi itseesi – koulutus on maksutonta


Työvoimakoulutukset ja valmennukset ovat kaikille TE-toimiston asiakkaille maksuttomia, ja niiden aikana saa samaa työttömyysetuutta kuin saisi työttömänä työnhakijana. Lisäksi koulutuksen ja valmennuksen ajalta saa vielä kulukorvausta päivärahan lisäksi. Työvoimakoulutuksen kautta voi myös kouluttautua uuteen ammattiin. Olisiko nyt uuden aika?

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi lomautetun oikeutta työttömyysetuuteen on laajennettu. Väliaikainen muutos koskee 16.3. tai sen jälkeen lomautettuja ja on voimassa 31.7.2020 saakka. Työttömyysetuuden saaminen edellyttää ilmoittautumista työnhakijaksi TE-toimistoon.

Sedussa monta mahdollisuutta vahvistaa osaamista


Sedussa lisä- ja täydennyskoulutus voi olla hyvinkin tiivistä, 10–20 päivää kestävää. Esimerkiksi ura tekniikan alalta, johdatus robotiikkaan, robotiikkaa verkossa, robotiikka teollisuusautomaatiossa, CNC-koneistus, sähköalan CAD-koulutus, osia matkailualan ammattitutkinnosta tai vaikkapa ravitsemus ja erityisruokavaliot, vegaanisen ruuan valmistus ja kahvilapalvelut.

Koulutuksia alkaa koko ajan. Moneen koulutukseen kuuluu digitaitojen kehittäminen ja osa koulutuksista on kokonaan verkossa. Monialainen Sedu järjestää koulutusta Seinäjoella, Ilmajoella, Kurikassa, Lapualla ja Ähtärissä.

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkopäivä kokonaan verkossa kuljettajaopetus.fi/sedu

Sedun koulutusta tekniikkaan, siis kone- ja tuotantotekniikkaan, logistiikkaan ja rakennusalalle

Sedun koulutusta palvelualalle, siis hyvinvointiin ja terveyteen sekä ravitsemisalalle ja matkailualalle

 

Sedussa saat apua ja neuvoja

Palvelu pelaa Sedussa. Kun mahdollisuuksia on paljon, Sedun Hakijapalvelut auttaa, neuvoo ja ohjaa. Uraohjaaja, urasuunnittelija, koulutusvalmentajat palvelevat asiakkaita

Soita p. 040 830 2275 tai  Uraluuri p. 0800 122 122 tai meilaa hakijapalvelu(at)sedu.fi

Uuteen ammattiin opiskellaan aikaisempaa koulutusta, työkokemusta ja osaamista hyödyntäen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opiskelusuunnitelma, henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Tutkinto suoritetaan osa kerrallaan, ja jokainen opiskelee pitkälti omaan tahtiin. Esimerkiksi lähihoitajakoulutuksia on Sedussa alkamassa Kurikassa ja Ähtärissä, pian myös Seinäjoella. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon voi suorittaa Lapualla, Seinäjoella tai Ähtärissä.

Miten TE-koulutuksiin ja valmennuksiin pääsee?

Myös omaehtoinen opiskelu on mahdollista työttömänä ollessa. Tuolloin haku tapahtuu oppilaitoksen kautta, mutta jos sen katsotaan parantavan ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla, voit saada siihen työttömyysetuutta.

Kaikki työvoimakoulutukset ja valmennukset ovat maksuttomia. Kaikki työvoimakoulutukset löytyvät osoitteesta www.te-palvelut.fi

 

Markku Peippola kannustaa. Hän työllistyi heti koulutuksen jälkeen jakeluautonkuljettajaksi. Tutustu!