Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
19.11.2018

Kurikan Kampus valmistuu aikataulussa, silti käyttöönotto viivästyy

KurikanKampus_9922_440x480.jpg

Kurikan Kampuksen rakennushanke on edennyt loppusuoralle hyvin aikataulussa; hankkeen urakkasuoritusten vastaanottotarkastus tehtiin 13.11.2018. Tämän jälkeen urakoitsijat tekevät vielä tarkastuksen yhteydessä esille tulleita lopputöitä. Irtokalustaminen aloitetaan 19.11.2018, ja työt valmistuvat 31.12.2018 mennessä. Opiskelut oli tarkoitus aloittaa 7.1.2019 uudella kampuksella.

Osin Kurikan haasteellisen maapohjan takia Kurikan kaupungin rakennustarkastaja on edellyttänyt, että rakennuttaja hankkii Laki maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta 150 c§:n mukaisen ulkopuolisen tarkastuksen pohjatutkimukselle ja mahdollisesti osalle rakennesuunnitelmia. Rakennustarkastaja aloittaa ns. rakennusvaihetarkastukset 26.11.2018.

Pohjatutkimukselle vielä ulkopuolinen tarkastus

Ulkopuolisen tarkastuksen teettäminen haasteellisissa kohteissa ei ole mitenkään tavatonta. Yleisimmin niitä toteutetaan rakennusluvan käsittelyvaiheessa.

-    Ulkopuolinen, puolueeton toimija Ramboll Finland Oy kairaa ja analysoi maapohjanäytteet. Liejusiltti ja paineinen pohjavesi ovat ne riskit, jotka uudella tutkimuksella halutaan eliminoida. Jos näitä ei löydy, kaikki on kunnossa. Jos niitä löytyy, suunnitelmia tarkistetaan, toteaa Kiinteistö Oy Kurikan Kampuksen toimitusjohtaja Matti Yli-Lahti.

Jokiranta on haastava mutta rakennuttajan geosuunnittelija on tehnyt tutkimukset, ja kohteelle myönnettiin rakennuslupa 15.6.2016. Suunnittelijoiden aineistot ja paalutuspöytäkirjat on luovutettu ulkopuolisen osapuolen tarkasteluun. Viikolla 52 porauskalusto saadaan kohteeseen.

-    Rakennus on hyvin tehty: 1150 paalua varmistaa, että rakennus ei liiku eikä painu, vakuuttaa kiinteistöosakeyhtiön hallituksen jäsen Markku Lehtola.
Paalutuksen aikana yhdestäkään paalusta ei noussut vettä, joten paineisen pohjaveden olemassaololle ei ole näyttöä.

Ramboll Finland Oy:n loppuraportin odotetaan valmistuvan tammikuussa viikolla 2 tai 3. Rakennustarkastajan osittainen loppukatselmus pidetään ulkopuolisen tarkastuksen hyväksynnän jälkeen ja rakennusten käyttöönotto on mahdollinen sen jälkeen.

Kurikan Kampuksen käyttöönotto viivästyy

Alkuperäisen aikataulun mukaan opetustoiminnan piti alkaa uusissa tiloissa 7.1.2019.  Nyt Kurikassa varaudutaan siihen, että Kampuksen rakennukset 1 ja 3 päästään ottamaan käyttöön vasta tammikuun aikana.

Vuoden alussa Kurikan Sedun toiminta jatkuu vielä jonkin aikaa tilapäisjärjestelyin ja Kurikan lukion toiminta jatkuu vanhoissa tiloissa.

Kiinteistöllä olevat rakennukset 2 ja 4 on otettu käyttöön jo elokuussa 2017 ja niissä opetus jatkuu normaalisti.

Käytännön järjestelyt tammikuussa

Kurikan Kampuksen kupeessa asuntola valmistuu 30.11.2018, ja asukkaat voivat muuttaa vuoden alussa sinne. Opiskelijat, jotka ovat Kauhajoella ja Jurvassa irtisanoneet asuntonsa, valmistautuvat muuttamaan uuteen asuntolaan.
-    Sedu varautuu kuljettamaan opiskelijat asuntolasta Kauhajoelle ja Jurvaan, joissa opetus jatkuu, kunnes kampukselle päästään muuttamaan, Yli-Lahti sanoo.

-    Sedu on irtisanonut väistötiloja ja laitteiden leasingsopimuksia vuoden 2018 lopussa, siivoustyösopimukset ja ruokapalvelusopimukset puolestaan on solmittu vuoden 2019 alusta, joten järjestelyjä ja joustoja vaaditaan ja opiskelijoiden työjärjestykset mutkistuvat, toteaa Yli-Lahti.

Ulkopuolisen tutkimuksen teettäminen maksaa Kiinteistö Oy Kurikan Kampukselle kymmeniä tuhansia euroja.

Komea koulu rakennettu huolella

-    Kampuksen lattia on 1,2 m korkeammalla kuin entinen koulurakennus. Koneellisesti tuulettuva alapohja takaa, että kosteus ei pääse rakenteisiin, vakuuttaa Matti Yli-Lahti.

Rakenteet on puhdistettu ennen kiinnittämistä, seinärakenteissa on betonia, uretaanilevyä ja tiiliä. Kun ilmanvaihto on kunnossa ja rakennuksen siisteyteen kiinnitetään huomiota, sisäilma pysyy hyvänä. Kampuksen siisteydestä huolehtii kuusi siistijää.