Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
22.11.2019

Matkailualan opiskelijat seminaari-avustajina

Matkailualan-opiskelijat-seminaariavustajina-sisäilmapajassa.jpg

Ähtärin matkailualan opiskelijat hakivat kokemusta ison tapahtuman järjestämisestä Seinäjoki Areenalta. Mukana oli tapahtuman tuottamista ja toteuttamista opiskelevia ammattitutkinto-opiskelijoita sekä tuotteistamista opiskelevia perustutkinto-opiskelijoita opettajansa Virpi Väänäsen kanssa.

Idea opiskelijoiden pyytämisestä seminaariavustajiksi tuli Seinäjoki Congressin myyntipäällikkö Jenniina Palmulta.
”Isommissa tapahtumissa avustajien tarve on suuri ja mietin, mistä löytäisin sopivan opiskelijaryhmän mukaan. Seinäjoki haluaa olla tapahtumien suurkaupunki. Onkin tärkeää, että opiskelijat pääsevät näkemään isoja tapahtumia ja oppimaan tapahtuman järjestämistä ja toteuttamista aidoissa ympäristöissä”, sanoo Jenniina.

Opiskelijat ja työskentelivät ilmoittautumisessa, infossa sekä seminaariavustajina luentojen aikana.  Suuren ihmismäärän ilmoittautuminen sujui erittäin joustavasti ja opiskelijat ovat erittäin motivoituneita ja hoitivat työnsä esimerkillisesti”, kertoi Seinäjoen tapahtumakoordinaattori Kirsi Kivisaari.

Opiskelija Saga Seppälä sanoi, että ”seminaariavustajana toimiminen oli mukavaa vaihtelua koulupäiviin ja siitä saa hyvän käsityksen, mitä kaikkea ison tapahtuman järjestäminen vaatii. Lisäksi tapahtumassa oli hyvä verkostoitumisen mahdollisuus alueen mm. matkailutoimijoiden kesken. Kolme päivää seminaarissa osoitti, että työ tapahtumissa vaatii hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa, koska asiakaspalvelijana olet koko ajan esillä ja saatavilla. Työssä tulee myös paljon liikkumista sekä koko päivä ollaan jalkojen päällä.”

Sisäilmapaja on sisäilma-alan ammattilaisille tarkoitettu tapahtuma ja osallistujia oli n. 500. Ohjelmaa oli höystetty ajankohtaisilla asioilla ja hyvillä toimintamalleilla. Lisäksi paikalla oli sisäilma-aiheinen näyttely, jossa oli 55 näytteilleasettajaa.

Sisäilmapaja11 järjestettiin 13.-14.11.2019 Seinäjoki Areenalla Seinäjoella. Sisäilmapajan järjestivät Seinäjoen kaupunki, Seinäjoki Congress ja Sisäilmayhdistys ry. Sisäilmayhdistys ry on vuonna 1990 perustettu voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää rakennusten terveelliseen ja viihtyisään sisäilmastoon tähtäävää työtä.

”Tapahtumat eivät järjesty ilman paikallisten isoa työpanosta, joten on ollut hienoa, että Seinäjoelle saatiin innokaita seminaariavustajia Sedu Ähtärin matkailualan opiskelijoista. Heistä oli iso apu päivien onnistumisessa, kiitteli Sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Ahola.

Haluatko monipuolisen ja vaihtelevan työn matkailualalta?

Hae opiskelemaan matkailupalvelujen ammattitutkinto! Opinnot alkavat 13.1.2020.