Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
27.6.2019

Media-alan opiskelija suunnitteli AIMO-logon

Aronpaa_Jenna_440x480.jpg

Kuva-artesaaniksi juuri valmistunut Sedun opiskelija Jenna Aronpää sai viimeisenä opiskelukeväänään työtilauksen melko suurelta taholta. ELY-keskuksen alainen, hiljattain toimintansa aloittanut monialainen työllisyyspalvelu AIMO tarvitsi logon toimintaansa varten.

- Idea lähti oikeastaan siitä, että halusimme allianssihengen mukaisesti käyttää sopimuskumppaneiden vahvuuksia ja mahdollisuuksia hyväksi. Näin päädyimme pyytämään Sedun opiskelijaa luomaan logon, kertoo palveluallianssi AIMOn projektiasiantuntija Piia Kaunisto.

- Suunnittelun taustalla oli ajatus yksinkertaisesta toteutuksesta, jotta logo olisi mahdollisimman monikäyttöinen ja helposti siirrettävissä eri käyttötarkoituksiin.

– Työssä meni muutama päivä, ehkä muutoksineen noin viikko, Jenna kertoo. – Lähetin ensimmäisen version AIMOn väelle kommentoitavaksi, johon sain tarkennuksia, ja sen jälkeen logon idea alkoi syntyä kunnolla.

Sujuvan yhteistyön ja avoimen kommunikoinnin kautta onnistuneeseen lopputulokseen


- Kun sain toiveen avoimuudesta ja eteenpäin suuntautumisesta, mietin, että logoon sopisi sellainen tyyli, joka ei olisi sulkeva. Lähdin tekemään luonnoksia vihkooni ja miettimään mikä olisi tarpeeksi avoin. Tein lopulta ylöspäin suuntautuvan nuolen, joka symboloi mielestäni eteenpäin menevyyttä, eikä ole sulkeva. Logoon tarvittiin mielestäni jotain muutakin, kuin pelkkä teksti, Jenna toteaa.

- Saimme tosiaan lähtötoiveiden jälkeen ensimmäiset versiot, joista annoimme palautetta kertoen mikä on hyvää, mistä emme pitäneet tai mitä voisi kehittää. Logon fontti oli heti kerralla hyvä, ja värillisen version värit myös toimivat, niitä ainoastaan kirkastettiin hieman. Palaute ja kehitysehdotukset otettiin hyvin ja ammattimaisesti vastaan. Leijamainen elementti tuli seuraavassa vaiheessa, ja tiesimme heti sen nähtyämme, että se on juuri se, mitä haettiin! Kaunisto kertoo.

- Yhteistyö sujui hyvin – enemmän meillä oli haasteita vastata ja käsitellä asiaa nopeasti versiot saatuamme. Jenna vastasi aina nopeasti ja otti palautteen hienosti vastaan ja ennen kaikkea pystyi ymmärtämään, mitä tarkoitimme.

Myös AIMOn projektijohtaja Annukka Haapa-aho on tyytyväinen yhteistyöhön ja sen lopputulokseen. - On todella tärkeää, että AIMOlla on logo, emme voisi tehdä viestintää ilman sitä. Syntynyt visuaalinen ilme vastaa täysin tarpeitamme. Voimme hyödyntää logoa nyt erilaisissa viestintä- ja markkinointimateriaaleissa, somessa sekä tiedottamisessa.

Idea syntyy kynä kädessä


Nakkilasta kotoisin oleva Jenna opiskeli Sedu Kurikassa graafista alaa, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. Lukio-opintojensa ansiosta opinnoissaan nopeasti edennyt Jenna valmistui tänä keväänä kuva-artesaaniksi, kahden vuoden opiskelun jälkeen.

- Opintojen myötä ammattihaaveet ovat vahvistuneet ja ala tuntuu omalta, Jenna kertoo.

Ideat graafisen alan töihin Jennalla syntyy parhaiten kynä ja paperi kädessä. – Tykkään tehdä aina ensin alkeelliset sketchit kynän ja paperin kanssa. Se auttaa siinä, että näen mitä lähden hakemaan, ja tietokoneella teen sitten työstä tarkempaa, hän kertoo työskentelytavoistaan.

Jenna toivoo pääsevänsä käyttämään luovuuttaan jatkossakin, ja hänen haaveena on päästä työskentelemään mainostoimistossa. - Minulla on oma luovuuteni, ja toivoisin, että saisin käyttää sitä.

AIMOlogot_uutiskuva_1780x660.jpg
Jennan suunnittelemat logot AIMOlle tekstittömänä ja tekstiversiona.