Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
2.12.2021

Millaisia kone- ja tuotantotekniikan osaajia Etelä-Pohjanmaalle tarvitaan?

osaajia ep.jpg

Etelä-Pohjanmaalla työikäisten määrä vähenee koko ajan ja meidän on pakko kääntää katse ulkomaille, toteaa Tero Yliselä henkilöstö- ja viestintäjohtaja MSK-Groupilta.

Meneillään on keskustelutilaisuus Kone- ja tuotantotekniikka-alan toimijoiden näkemyksistä tulevien vuosien osaamistarpeesta Etelä-Pohjanmaalla. Millaisia osaajia alueellemme tarvitaan ja miten heitä pitäisi kouluttaa?

-Yrityksemme sijaitsee Ylihärmässä ja sijainti on meille haastava rekrytointia ajatellen, kertoo Yliselä. Laskin, että jos työntekijä kulkee Seinäjoelta meillä töissä, se tekee kuukaudessa polttoainekustannuksia 300 euroa. Matka-ajan hinnaksi tulee noin 600-700 euroa kuukaudessa. Työmatka maksaa näillä polttoainehinnoilla ja matka-aika on korvaamatonta. Korona ajan hyvä puoli on ollut se, olemme opittu hybridityötä. Se on mahdollisuus ja voidaan miettiä voiko tiettyjä asioita hoitaa etänä tai osittain etänä.

-Kun yritys tekee työpaikkailmoituksen, siinä on usein kaksi kohtaa: Must have ja Nice to have. Usein huomioidaan vain se mitä hakijalta jää puuttumaan ja mitä jää meidän määrittelemän hakemuksen ulkopuolelle. Hakemus nähdään puutteiden kautta. Mitä muuta hakija osaa on usein potentiaali. Se voi tuoda myös kilpailuarvoa.

-Meidän pitäisi kehittää omaa rekryosaamistamme. Sedu ja SeAmk ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa siinä, miten saadaan uusia työntekijöitä. Yhteistyön kehittäminen on ensi arvoisessa roolissa.

Motivoitunut työntekijä on lahja työnantajalle

Toinen kysymys on se, että jos saadaan työntekijä, niin miten hänet saadaan pidettyä yrityksessä. Tämä on usein vaikea kysymys. Meilläkin on 158 eri tehtävänimikettä ja taustalla on osaamista iso määrä. Siinä vaiheessa knu ihminen syttyy työhönsä ja alkaa osoittamaan työssään aloitteellisuuttaan sekä tuo esille uusia ajatuksia, se synnyttää kilpailuetua. Se ratkaisee menestyykö yritys vai ei.

Kannattaa muistaa se, että kaikkea ei voi saavuttaa rahalla. Pitää muistaa kiitoksen merkitys. Hyvinvoiva ja motivoitunut työntekijä on lahja työnantajalle. Tämä pistää miettimään, osoitammeko riittävästi työntekijälle, mikä on hyvän työntekijän merkitys. Henry Fordin sanoin, jos vain halutaan tehdä rahaa, se on lopuksi kehno tie, sanoo Yliselä.

 

70 % työntekijöistä on kotona onnellisempia, jos työssä on tullut kiitosta 

85 % työntekijöistä on tyytyväisempiä työhönsä kiitoksen jälkeen

86 % työntekijöistä on onnellisempia ja ylpeämpiä työpaikastaan kiitoksen jälkeen

86 % kiitosta saaneista työntekijöistä kertoi luottavansa esimieheensä

IBM/Globoforce Employee Experience Index Study 2016*