Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
7.1.2020

Missä Tero menee nyt?

Tero Ylä-Peräinen valmistui Sedusta merkonomiksi. Jalkapallo on edelleen ykkönen! Terö Ylä-Peräinen valmistui Sedusta merkonomiksi jouluna 2018. Nyt Valkeakosken Hakan futaaja yhdistää työtä ja fudista.

Nyt 19-vuotias Tero Ylä-Peräinen asuu Valkeakoskella; jalkapallokentälle ja Hakan harjoituksiin on lyhyt matka. Mutta polven patella-jänne repesi, ja harjoituskielto on kestänyt jo lähes puoli vuotta. - Tammikuussa pääsen pelaamaan, FC Hakan A-junioreiden keskikenttäpelaaja ja joukkueen varakapteeni suunnittelee.

Hermoja raastavalle tilanteelle ei voi kortisonipiikin jälkeen mitään: lepo auttaa, kuntosalilla tietyt harjoitteet voi tehdä, uida ja pyöräillä.
-    Polvi on jalkapalloilijan heikko kohta, Tero tyytyy toteamaan.
-    Pää on kestänyt ihan hyvin. Minulla on tarpeeksi halua pelata, ja olen saanut hienosti tukea joukkueelta. Olen osallistunut harjoituksiin kentän laidalla lihaskuntoharjoituksia tekemällä. Olen kuntouttanut polvea ohjelman mukaisesti ja kulkenut joukkueen mukana pelireissuillakin, Tero kertoo.


Armeijaa pitää lykätä


-    Tammikuussa olin aikeissa mennä armeijaan mutta loukkaantuminen tulee lykkäämään palvelukseen astumista. Keskustelen lääkärin kanssa, mikä on polven kannalta parasta, Tero selvittää.

Tällä hetkellä Tero Ylä-Peräinen keskittyy siihen, että saa polvensa kuntoon ja pääsee takaisin pelaamaan.
-    Haluan saada tulevasta kaudesta mahdollisimman ehjän; tavoitteeni on päästä kuntoon, saada ehjä alkukausi ja loppukaudesta nostaa tasoa. Urheilu on ehdoton ykkönen, muita vaihtoehtoja tarkkailen sivusilmällä, Tero kuvailee.


Urheilu on ykkönen!


Freebo Oy on joustanut; treenaaminen ja pelaaminen onnistuu.
-    Yritys myy aurinkopaneeleita, ja minä myyn aurinkoenergiaa tai tarkemmin sanottuna aurinkoenergiakartoituksia Pirkanmaalla eri kaupoissa ständillä. Tämän tyyppisestä työstä tykkään; kohtaan ihmisten kanssa kasvotusten ja haluan saada asiakkaan kiinnostumaan aurinkopaneeleista. Aurinkopaneelit on kasvava tuote Suomessa – monet ajattelevat mökkejä, myös omakotitaloja.

Tero Ylä-Peräinen on kokeillut muutaman kuukauden ajan myös puhelinmyyntiä.
-    Huomasin, että mun vahvuudet tulee esiin, kun pääsen ihmisten kanssa kasvotusten. Myyntityötä ei ole vaikea löytää. Merkonomi mahdollistaa suhteellisen paljon, vakuuttaa Tero.


Mitä tekisit toisin?


-    Tällä hetkellä ei ole mitään sellaista, mitä olisin halunnut tehdä toisin. SJK:sta ja ajasta Seinäjoella jäi positiivinen mieli, mulla oli hyvät joukkuekaverit; kavereita sai helposti ja edelleen pidetään yhteyttä. Lähtö Valkeakoskelle oli niin ikään hyvästä. Opiskelut hoidin loppuun tekemällä töitä HAKAn toimistolla – aika riitti opintoihin, vaikka pelaaminen, harjoittelu ja työt olivat päällimmäisinä, Tero Ylä-Peräinen vakuuttaa.
-    Joensuun Teemua pitää erikseen kiittää joustavuudesta ja hyvästä yhteistyöstä – silloin homma pelittää. Urheiluakatemia on hyvä juttu!

Katso Teron tunnelmat vuosi sitten!

Kun sinä haluat yhdistää urheilun ja opiskelun, Sedun yhteistyö Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian kanssa toimii!