Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
14.11.2019

Mistä Taitaja9 on tehty?

Taitaja9-kilpailussa Seinajoen Lyseon joukkue autoalan tehtavan kimpussa. Lyseon joukkue Louna Yli-Hemminki, Daniel Göös ja Konsta Yli-Rahnasto osasivat tarkistaa auton moottorin öljymäärän. Joukkue sijoittui täpärästi kärkikolmikon taakse neljänneksi.

Innostuksesta, yhteistyöstä, kilpailusta, mukavasta yhdessäolosta, hyvästä ruuasta - ja palkinnoista! Kuinka mukavalta tuntuukaan onnistua joulutortun taittelemisessa tai kravattisolmun tekemisessä? Ja miten kaverit hehkuttavat autojen tekniikan osaajia! Niin paljon erilaista osaamista yläkoululaisilla on. Paljon muutakin kuin kielten ja matematiikan osaamista.

Seinäjoella Törnäväntiellä jatkopaikoista kisasi kaikkiaan 17 joukkuetta Seinäjoen lyseosta, Seinäjoen yhteiskoulusta, Toivolanrannan yhtenäiskoulusta, Pruukin yhtenäiskoulusta ja Ylistaron yläkoulusta.

Kun kilpaillaan aikaa vastaan kolmen nuoren joukkuessa, erilainen osaaminen korostuu.

- Kaikki olis voinut mennä paremmin, huokaa Louna Yli-Hemminki Seinäjoen Lyseosta.

Hänen joukkueessaan Daniel Göös oli aivan suvereeni kravattisolmun tekijä. Danielin ja Konsta Yli-Rahnaston varaan joukkue oli laskenut teknisen osaamisen mutta auton konepellin alle ei kukaan ollut kovin usein kurkistanut.

- Kolme parasta kuitenkin pääsee jatkoon, joten katsotaan, mitä muut ovat tehneet, nuoret toteavat.


Kolme kärkijoukkuetta jatkaa Vaasaan

Pohjanmaan aluemestaruudesta 12.12.2019 Yrkesakademin i Österbottenissa Vaasaan lähtevät kisaamaan Kolmas pyörä Toivolanrannnan yhtenäiskoulusta, Mööpeli Seinäjoen Lyseosta ja Lyseon maajussit Seinäjoen lyseosta.
1.    Kolmas Pyörä, Toivolanrannan yhtenäiskoulu (Anni Mäenpää, Luka Toivonen, Maria Pitkäranta)
2.    Mööpeli, Seinäjoen lyseo (Venla Kallio, Konsta Keskitalo, Kalle Iskala)
3.    Lyseon maajussit, Seinäjoen lyseo (Pihla Mustikkamäki, Jarkko Mäkirintala, Viljami Hirvi)

Onnea jokaiselle - ja kiitos hyvästä kilpailusta kaikille osallistuneille.

Aluekilpailusta kaksi parasta joukkuetta jatkaa toukokuussa Jyväskylään Taitaja2020 -kilpailuun.
Ps. Kiertopokaali lähti kolmannen kerran peräkkäin Toivolanrannan yhtenäiskouluun Peräseinäjoelle.

 

Kurikan paikalliskilpailu 7.11.

Kurikassa oli koolla 13 joukkuetta Jaakko Ilkan koulusta Ilmajoelta, Jalasjärven yläasteelta, Jurvan yhtenäiskoulusta ja Kurikan yhteiskoulusta. Mitalikolmikko jatkaa Pohjanmaan aluekilpailuun.

1.    Norsut, Jalasjärven yläaste, Saana Heinola, Pinja Suoranta, Sofianna Massinen
2.    Musta hevonen,  Jaakko Ilkan koulu, Samuel Hannuksela, Roni Männikkö, Veeti Ala-Renko
3.    Team Kädelliset, Jalasjärven yläaste Eero Parkkari, Iiro Pantti, Tuomas Lepistö

 

Lapuan paikalliskilpailu

Lapuan paikalliskilpailuihin ilmoittautui viisi joukkuetta Kauhavalta, Lapualta ja Ylihärmästä. Osallistujien taitoja testattiin tekniikan, ravintola- ja catering-alan, matkailun, sosiaali- ja terveysalan sekä liiketoiminnan opintoihin liittyvillä tehtävillä.

Kilpailun voittaja Lapuan yläkoulun Lapua 2 -joukkue, Elmeri Västinsalo, Tommi Lehto ja Ella Nyrhinen, nähdään Vaasan aluefinaalissa.


Ähtärin paikalliskilpailu

Ähtärin paikalliskilpailuun osallistui kymmenen joukkuetta Alavuden yläkoulusta, Kuortaneen yhteiskoulusta, Soinin yhtenäiskoulusta, Töysän yläasteelta, Virtain yhtenäiskoulusta ja Ähtärin yhteiskoulusta. Kilpailu oli äärimmäisen tasainen ja kovatasoinen; kuuden kärki mahtui viiden pisteen sisään. Ähtäristä jatkaa Vaasan aluefinaaliin kaksi ketterintä joukkuetta.

1.      A: Mauno Kolari, Lassi Eteläaho ja Neea Juvakka Virtain yhtenäiskoulusta
2.      Kuortaneen yhteiskoulu: Katri Ala-Kokkila, Eero Osala ja Konsta Rantanen Kuortaneen yhteiskoulusta

Onnea matkaan jokaiselle joukkueelle! Muistathan, että Taitaja2019-finaalista Taitaja9-kilpailun voiton vei Isonkyrön joukkue Skootterit. Sillä tiellä on hyvä jatkaa!