Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
29.5.2018

Nea ja Miia laatoittavat ja laulavat

Palkintojenjako Pietarissa

Ammattiosaajia ja talentteja: Sedun lähihoitajaopiskelija Nea Saukko ja merkonomiopiskelija Miia Kuoppakangas laatoittivat ja lauloivat pronssille kansainvälisessä kilpailussa Pietarissa.

Pietarilainen oppilaitos Academy of Urban management, planning and printing järjesti 23. - 24.5.2018 kilpailun (IV International Creative Construction Competition “ProfMasterOK”), jossa testattiin opiskelijaparin taidot laatoituksessa ja kulttuuriosaamisessa.

-    Venäjällä ammattitaidossa kilpailemista arvostetaan suuresti. Sieltä on joka vuosi paljon tulijoita Taitaja-kilpailuunkin, kertoo Sedun kansainvälisyyspäällikkö Kirsi Lounela.

Laatoittamaan oppii - talentiksi kehittyminen vie pitemmän ajan

Saukko ja Kuoppakangas olivat Suomen ainoat edustajat.

- Tähän kilpailuun tarvittiin heittäytyjiä, sellaisia, jotka uskaltavat lähteä hulluun seikkailuun. Sähkäreistä ja raksan opiskelijoista ajattelin löytäväni tällaiset multitalentit mutta ei se niin helppoa ollutkaan. Lopulta otin yhteyttä musiikinohjaaja Ari Kivistöön Kurikassa, ja hän muisti Nea Saukon, joka esiintyi SAKUstars-kilpailuissakin. Nea itse etsi säestäjäkseen Miia Kuoppakankaan, kertoo lehtori Jarkko Rajala.

- Kyllä laatoitustaidot pystyy oppimaan lyhyemmässä ajassa kuin hankkimaan talenttitaitoja, summaa Rajala, joka muutaman illan opetti, ohjasi ja perehdytti Nean ja Miian laatoittamaan.

Laatoitustehtävä tiedettiin etukäteen (5x5 laattaa, laatat erivärisiä ja lopputuloksena kuvio, jossa on numero 18). Nuorten piti oppia mittaamaan, katkaisemaan ja kiinnittämään laatat. Ja kun kumpikin opiskelija teki omaa työtään, molempien osaaminen ratkaisi. Kilpailuaika oli 4 tuntia, ja tuomarit arvioivat lopputuloksen mittapisteiden avulla.

venäjänkisat2_Laatoitus_555x312.jpg

- Meillä laatat leikataan koneella mutta kilpailussa käytössä olikin vain perinteiset työmenetelmät. Olisi pitänyt osata jyrsiä pihdeillä. Mutta loistavasti opiskelijamme klaarasivat työn, ja erityisesti Nea Saukon tekeminen vaikutti hyvältä ammattilaisenkin silmin, Rajala kertoo.

Talentit lavalle

"Task: to present yourself with any creative performance. You can perform in any genre either solo or group: singing, dancing, poetry reading, circus art, musical instrument play, power point presentation,  etc. Duration: performance is limited to 7 min."

Kuusi parasta talenttiparia pääsi esiintymään kaupungin konserttisaliin - Suomen edustajat Nea Saukko ja Miia Kuoppakangas valloittivat kolmannen sijan. Katso live-esitys Sedun Fb

pokaalijakunniakirja_555x312.jpgSedulaisten osallistuminen kilpailuun oli mahdollista AKKUNA-verkoston kautta. ”AKKUNA – Ikkuna Venäjälle ja Suomeen -hanke tarjoaa ammattiin opiskeleville mahdollisuuksia tutustua Venäjään.”

Katso lisää AKKUNA-hankkeesta.