Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Ohjaamo Etelä-Pohjanmaalle valtakunnallinen Ohjaamo-palkinto 13.2.2019


Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa- hanke ja maakunnan ohjaamotoiminta sai tänään valtakunnallisen Ohjaamotoiminnan palkinnon Jyväskylässä. ”Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa on tehnyt esimerkillistä työtä Ohjaamo-palvelujen alueellisen saavutettavuuden edistämiseksi ja tukenut alueensa Ohjaamo-verkoston syntymistä”, kerrotaan palkinnon jakoperusteissa.

Valtakunnallinen Ohjaamo-palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Palkinto annetaan sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on vuoden aikana edistänyt Ohjaamo-toimintaa merkittävällä tavalla.

- Tuntuu todella hienolta, että alueemme työ on huomioitu valtakunnallisesti, sanoo Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa –hankkeen projektipäällikkö Annukka Haapa-aho. - Tämä työ on tehty yhdessä, ison verkoston kanssa ja siitä kaikille lämmin kiitos. Kiitämme myös Kohtaamoa aktiivisesta tuesta ja hyvästä yhteistyöstä.


Yhteiskehittämisellä saatu paljon aikaan


Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa
on toiminut vuodesta 2016 saakka ja kehittänyt Ohjaamoiden verkostoa maakunnan alueella yhdessä 13 kunnan kanssa. – Kuntien innostus sekä eri kumppaneiden mukana olo on ollut merkittävää, Haapa-aho toteaa. – Erityisesti Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto on ollut isossa roolissa.

TE-toimiston ja ELY-keskuksen sekä Kelan esimerkki ja mukanaolo Ohjaamon toiminnassa Etelä-Pohjanmaalla on rohkaissut kuntia lähtemään mukaan. – Tahtotila maakunnan yhteiskehittämiselle on ollut alusta alkaen vahva, Haapa-aho toteaa.


Hanke päättyy – työ jatkuu


Ohjaamo Etelä-Pohjanmaan ESR-rahoitteinen hanke päättyy huhtikuussa. Hanke on saanut paljon hyvää aikaan ja Ohjaamoja on käynnistetty useilla eri paikkakunnilla, mutta Haapa-ahon mukaan tekemistä riittää vielä.

- Nuorimmat Ohjaamot ovat olleet avoinna neljä kuukautta ja vanhimmat täyttivät juuri vuoden, joten toiminnan raameja pitää vielä vahvistaa. Toiminnan maakunnallinen koordinaatio jatkuu TE-palvelujen taholta.

Yksi tärkeistä kehityskohteista on nuorten osallisuus. - Olemme parhaillaan vasta käynnistämässä asiakasraateja, joilla saadaan nuoria osallistettua Ohjaamo-toiminnan kehittämiseen. Toiminnan jatkolle on paljon tavoitteita, Haapa-aho toteaa.

Ohjaamo_palkinto_1300x660.jpg
Palkintoa olivat vastaanottamassa Ohjaamo EP -hankkeen projektipäällikkö Annukka Haapa-aho sekä TE-toimiston Ohjaamo-asiantuntija Anne Latvateikari.