Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
2.8.2021

Pasi Artikainen aloitti työt Sedun rehtorina

PasiArtikainen_5653_440x480.jpg Pasi Artikainen, koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori

Elokuu käynnistyi Sedussa vastuuvaihdoksella, kun Pasi Artikainen aloitti työt Sedun rehtorina ja kuntayhtymän johtajana. Artikainen on työskennellyt ammatillisen koulutuksen parissa vuodesta 1999 ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymässä vuodesta 2008. Hän on toiminut mm. aikuiskoulutuspäällikkönä, Sedu Aikuiskoulutuksen rehtorina ja Sedun vararehtorina.

Artikainen seuraa tehtävässä ammattikasvatusneuvos Reija Lepolaa, joka toimi oppilaitoksen rehtorina 22 vuoden ajan (Seinäjoen palvelualojen oppilaitoksen rehtorina 1999–2004, Koulutuskeskus Sedun rehtorina 2005 -, kuntayhtymän johtajana 1.8.2013–31.7.2021).

Sedu pitää huolta osaamisesta

- Sedulla on merkittävä rooli alueemme kehittämisessä. Tehtävämme on pitää huolta ison joukon osaamisesta ja huolehtia omalta osaltamme osaavan työvoiman saatavuudesta. Alueella tarkoitamme ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaata, mutta yhtä lailla Pohjanmaata. Tarvittaessa markkina-alueemme on koko Suomi.
- Osaajatarve esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla sekä robotiikka- ja automaatioalalla on merkittävä. Tämän haasteen taklaaminen edellyttää yhteistä ennakointia ja säännöllistä vuoropuhelua työnantajien kanssa. Tarjoamalla joustavia koulutusmahdollisuuksia rakennamme yrityksille edellytyksiä kehittyä ja kasvaa, Artikainen miettii.

Artikaisen mukaan ammatilliselle koulutukselle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa.
- Työelämän muutostahdissa uusia työtehtäviä syntyy ja vanhoja poistuu jatkuvasti. Kun osaaminen tarvitsee päivittämistä tai täytyy oppia ihan uutta, kysyntää koulutukselle syntyy luonnostaan.

Modernit oppimisympäristöt Sedun vetovoimatekijä

Artikainen tarkastelee Sedun tulevaisuutta positiivisin mielin.
- Olemme investoineet noin 90 milj. € Sedun oppimisympäristöjen kehittämiseen. Näkyvimmät osoitukset tästä ovat kampusrakennushankkeet Kurikassa, Rengonharjulla, Seinäjoella ja Ähtärissä. Oppimisympäristöjä on kehitetty myös Lapualla ja Ilmajoella kaikilla kampuksilla toteutettuja kone- ja laiteinvestointeja unohtamatta. On selvää, että nämä investoinnit on saatava hyötykäyttöön.
- Luokassa istuminen ei kuitenkaan ole itseisarvo. Kun aikuiset opiskelevat paikan päällä, aika käytetään aktiiviseen tekemiseen ja toimintaan. Teoriaa voi opiskella verkossa.
- Sedussa vaalitaan ja kehitetään jatkossakin sellaisia opetuksen ja oppimisen tapoja, jotka tekevät jatkuvan oppimisen mahdolliseksi - myös työn ohessa, Artikainen miettii.


Yhdessä keskustellen eteenpäin

Uuden rehtorin mukaan oppimishaluiset opiskelijat ja osaava henkilöstö ovat tärkeimmät voimavarat Sedun menestyksen takana.
- Henkilöstössämme on valtava voima. Minun ja muiden esimiestehtävissä toimivien tehtävänä on huolehtia, että henkilöstön voimavarat ohjautuvat oikeisiin asioihin.

Hän aikoo pitää kiinni säännöllisistä keskusteluista niin henkilöstön kuin opiskelijoiden kanssa.
- Minulle on aina ollut tärkeää tavata opiskelijoita säännöllisesti Rastaantaipaleen kampuksen kahvilassa. Niissä keskusteluissa kuulee aitoa ja rehellistä palautetta arkityön toimivuudesta.
- Sain paljon onnitteluja rehtorivalinnasta, joista jokaisesta olen kiitollinen. Yritin vastata jokaiseen saamaani viestiin henkilökohtaisesti. Kun opiskelijat Rastaantaipaleen kahvilassa tulivat onnittelemaan - se tuntui erityisen merkitykselliseltä, Artikainen päättää.