Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
25.4.2021

Perinneruokia modernilla otteella

Perinnepaivalliset-kahvipoyta.jpg Kahvipöytä kuuluu ähtäriläisiin pitoihin. Opettaja Minna Mytkäniemi tällä kertaa asiakkaana. Matkailualan opiskelijat Viivi ja Iida seuraavat, että kaikki sujuu suunnitellusti.

Muistatko vielä lapsuuden perinneruoat ja hetket, jolloin niistä nautittiin? Löytyikö lautaselta esimerkiksi halakoperunoita, silakkalaatikkoa vai kenties ohraryynipuuroa ja rusinasoppaa?

Ruokamuistoihin voi nyt palata Ähtärin Tuomarniemellä, jossa ravintola- ja cateringalan sekä matkailualan opiskelijat toteuttavat perinneruokapäivälliset modernilla otteella.

Tavoitteena kokonaisvaltainen ruokamatkailutuote

Opiskelijat osallistuvat ruokamatkailutuotteella valtakunnalliseen Hungry for Finland –ruokamatkailukilpailuun, jonka finalistit valitaan kesäkuussa. Kilpailun tavoitteena on etsiä ruokamatkailun kärkituotteita sekä vahvistaa ruokamatkailuun liittyvää tuotteistamista. Kilpailuun voi osallistua joko olemassa tai suunnitteilla olevalla ruokamatkailutuotteella.

- Kilpailuun osallistuvien yritysten tavoitteena on liiketoiminnan kasvattaminen. Meidän opiskelijoillemme tämä luo uudenlaisia mahdollisuuksia käytännön harjoitteluun, matkailualan opettaja Heidi Kilpiä pohtii.

- Jatkossa perinnepäivällisiä on tarkoitus kehittää siten, että makuelämysten lisäksi asiakas voi halutessaan myös osallistua ja majoittuakin.

- Tavoitteemme on kehittää kokonaisvaltainen ruokamatkailutuote, jossa näkyy paikallinen, lähellä tuotettu ruoka sekä kestävän kehityksen mukainen toimintatapa. Tuomarniemen arvokas kulttuuriympäristö luo pidoille ja paikallisen kulttuurin esiin nostamiselle ainutlaatuiset puitteet.

Kilpiä uskoo tuotekehitystyön jatkuvan, kävi kilpailussa miten tahansa.

 

Halakoperunoita tulevien ammattilaisten ylpeydellä

Ensimmäiset perinnepäivälliset järjestettiin Tuomarniemellä huhtikuussa. Päivän menu sisälsi mm. Ähtärijärven kuhaa, ruisleipää Körköltä, halakoperunoita sekä haudutettua lanttua. Jälkiruoaksi tarjoiltiin piimävelliä perinteistä kahvipöytää unohtamatta.

- Menuun valikoituivat ne ruokalajit, jotka ideointikeskusteluissa eniten esiintyivät. Esimerkiksi halakoperunoita ei vain voi jättää pois. Piimävelli oli selvä valinta jälkiruoaksi, Kilpiä tuumii.

Ravintola- ja cateringalan opettaja Minna Mytkäniemi seurasi opiskelijoidensa työskentelyä tyytyväisenä.
-  Perinneruoat ovat selkeää, lähellä tuotettua ruokaa, joka valmistetaan terveellisistä raaka-aineista. Ajattelen, että juuri tämän tyyppistä ruokavaliota nuoretkin arvostavat.

- Kun menu rakennetaan pienistä palasista, ruokaelämyksiä piisaa tutkittavaksi pidemmäksi aikaa.

Tuomarniemen perinnepäivällisille pääsee ottamalla yhteyttä Seija Rokalaan.

perinnepaivalliset-uutiskuva.jpg   graavattua-ahtarinjarven-kuhaa.jpg
     
halakoperunoita-modernilla-otteella.jpg   piimavellia-uutiskuva.jpg